За много хора в България енергийната криза не е нещо

...
За много хора в България енергийната криза не е нещо
Коментари Харесай

Когато няма пари за отопление: Данните от България и ЕС


За доста хора в България енергийната рецесия не е нещо ново - повече от 23% от българите не са могли да си разрешат отопление и през предходната година. Как е в другите страни от Европейски Съюз?

Още преди сегашната енергийна рецесия доста хора в не са разполагали с задоволително средства, с цел да отопляват съответно жилищата си., сочат данните на Федералната статистическа работа.
Редакцията предлага
В България най-вече хора са наранени

Тази численост съставлява 3,2 % от популацията на страната. Най-силно наранени са хората, които живеят сами (4,3% от всички домакинства), както и самотните майки или татковци (4,7 процента).

По този индикатор обаче стои относително добре в Европа, където, излиза наяве от данните на Евростат. Най-много хора са студували в домовете си през зимата на миналата година в –. Следват Гърция - със 17,5 на 100, и Испания – с 14,2 %. С най-хубави индикатори е Финландия, където единствено на 1,3% от популацията му се е налагало да стои на студено в дома си през зимата.

Такава статистика в Европейски Съюз се води от 2020 година за да регистрира В Германия въпросите, свързани с отоплението на домовете, годишните отпуски или пълноценното хранене са неизменима част от провежданите представители микропреброявания.

Експерти настояват за повече държавни помощи

Близкият до синдикатите Институт за макроикономика и проучване на икономическите цикли упорства за. Отбелязва се обаче и това, че подхванатите към този момент ограничения, като еднократната енергийна помощ от 300 евро, са стъпки " в вярната посока ". 

Някои от тях обаче имат и дефекти, като препоръчаното дружно с тавана на цените на газа процентно вдишване от страната на разноските за отопление на база обикновено ползване. Така семействата с високо ползване и високи сметки за парно в парично изражение биха били облекчени в доста по-голяма степен, в сравнение с тези с ниско ползване на сила. Ако мярката действаше без да има горна граница, притежателите на огромни първокласни парцели биха се радвали на облекчения, които в рискови случаи биха могли да надвишават в пъти междинното, считат специалистите.

***

Вижте и това видео от нашия списък: 
Търси се сурогат на съветския газ
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР