За много хора работата от вкъщи си е истинско предизвикателство.

...
За много хора работата от вкъщи си е истинско предизвикателство.
Коментари Харесай

5 съвета как да бъдем продуктивни докато работим от вкъщи

За доста хора работата от у дома си е същинско предизвикателство. Особено в актуалната обстановка, в която би трябвало да споделяме „ офис пространството “ ни с нашето семейство.
От Adecco Group, международен водач в HR решенията, споделят 5 съвета, които не покриват всички рискови обстановки за работата от у дома, само че сигурно ще ви оказват помощ да сте по-продуктивни, по-ефективни и по-дисциплинирани.
Организирайте и подредете дилемите си в график
Когато работим от у дома, без някой различен с изключение на нас самите да ни следи, може да бъде предизвикателство да съблюдаваме график и да приоритизираме. Започнете с извеждането на всички задания, които имате за седмицата, и подреждането им в другите дни. Някои специалисти поучават да отхвърляме по една значима задача дневно, тъй че пробвайте да си съставяте реалистични стратегии, с цел да избегнете фрустрации. Времето лети, а концентрацията ни не е безкрайна големина, тъй че не се съдете, в случай че в някой от дните не сте осъществили всичко, което сте запланували.
Помогнете си като организирате работата си посредством програмен продукт
Използвайте Гугъл Drive или различен вид заоблачен програмен продукт, който ще разреши вие и екипа ви да имате достъп до значимите данни и документи, нужни за реализирането на дилемите ви на всички места и когато и да е. В допълнение, дръжте лист и химикал на разположение, с цел да записвате всевъзможни вероятни терзания и потребности, които изникват денем, без да отмествате взор от екрана на компютъра. По този метод избягвате да бъдете разсеяни (знаете, в случай че Фейсбук е тук, YouTube е ей там…)
Скрийте телефона си незабавно!
Освен в случай че нямате плануван работен диалог, избягвайте да държите телефона си в близост или най-малко го настройте да не демонстрира вести. Влезете ли един път в омагьосания кръг на чатене с другари, сте изгубени.
Създайте правила в фамилията ви за използването на „ споделения офис “
Да, мъчно е да сте по едно и също време родители, чиновници, домашни прислужници или майстори. Работата от у дома не значи, че сте шесторъкия Шива. Трябва да приемате отдалечената работа толкоз съществено, колкото и работата в офиса. Ако убедите себе си в това, ще убедите и близките.
Знайте по кое време да спрете
Нека бъдем почтени, най-големият плюс на работата от у дома е, че можем да откраднем малко време за себе си. Но да не се окаже, че офисът ви към този момент е с 24/7 работна време? Определете час, в който приключвате работа и си вземайте отмора денем. Ако не го извършите, рутината ще ви погълне и това би било нездравословно, както за вас, по този начин и за качеството на работата ви.
Повече по тематиката може да прочетете на уеб страницата на Adecco България - https://bit.ly/2QDzIot
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР