За много хора по света петък не бележи края на

...
За много хора по света петък не бележи края на
Коментари Харесай

В съседка на България 1/4 от хората работят по 60 часа седмично

За доста хора по света петък не бележи края на работната седмица. Традиционно е възприето, че за седем дни човек създава към 40-42 часа.

От Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) обаче разкриват, че в редица страни служащите се трудят доста повече - до 60 часа и повече на седмица. Това важи за една четвърт от хората в Турция, да вземем за пример.

Страните от Източна Азия също са си спечелили известност на такива, където е мъчно да поддържаш добър баланс сред персоналния и служебния си живот. Така да вземем за пример в Южна Корея 22,6% от хорта работят към 60 часа седмично.

Въпреки че Япония е известна с това, че там чиновниците се трудят доста повече от нормалното, там работещите до 60 часа за 7 дни са доста по-малко в сравнение с тези в Южна Корея - към 9,2% от всички на пазара на труда.

Според данните на Организацията за икономическо сътрудничество и раз след Турция и Южна Корея най-вече хора имат такава продължителна работна седмица в Индонезия, Индия и може би учудващо за някои, само че и в Гърция.

 Infographic: Where The Most Workers Put in A 60-Hour Week | Statista You will find more infographics at Statista
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР