За много хора опазването на природата е свързано с личен

...
За много хора опазването на природата е свързано с личен
Коментари Харесай

Как можем да пазим природата и да живеем по-добре?

За доста хора опазването на природата е обвързвано с персонален дискомфорт. Дали е по този начин обаче? Не можем ли да живеем както желаеме и въпреки всичко да пазим природата? Със сигурност има такива разновидности, само че не всеки ги обмисля. Нека забележим по какъв начин можем да съвместим двете неща. Просто би трябвало да вършим някои леки стъпки в своето всекидневие. Ето и кои са те: 

Бира без боклук
Полезни потребителски привички, с които можем да опазим природата
Планетата е нашият дом. Дом, за който всеки един от нас носи отговорност. И до момента в който за огромните промени би трябвало време, то всеки от нас мо...
Прочети повече
Една остаряла и доста приятна традиция си остава като се взема бира от магазина да се връщат празни бутилки. Като вършиме това, единственият боклук, който остава, са капачките на бутилките, които може да събирате и да дадете за някоя идея, която рециклира железни капачки (има няколко такива). Това е добра опция на кенчетата и пластмасовите бутилки в по-големи разфасовки. Уловката е, че би трябвало да имате няколко бутилки вкъщи си, които да сменяте с новите, които купувате. Така се основава един прелестен затворен цикъл, който не заплашва природата. 

Плодове и зеленчуци без найлонови торбички

Като отидете в някой огромен магазин и желаете да си купите плодове и зеленчуци, съвсем постоянно ще видите, че хората ги поставят в найлонови торбички. Това е улеснение, само че не е нужно постоянно да се прави. Може просто да вземете връзка банани, да я претеглите и да залепите бележката от везната непосредствено на тях. Правим го, работи добре. Разбира се, това е въпрос на схващане и от страна на самите касиери, само че имаме вяра, че те са разбрани хора. Ако би трябвало, поговорете с тях и им обяснете обстановката. В края на деня за вас няма разлика, а в природата ще има по-малко боклуци. 

Спрете използването на сламки
Как можем да стартираме да пазим природата повече през тази година?
Началото на всяка година е обвързвано с слагане на нови цели. Може би към този момент е малко късно и първичният ви възторг е отминал, само че и...
Прочети повече
Нека си го кажем - съвсем всяка напитка може да бъде употребявана без сламка. Ако такава въпреки всичко се постанова, то това ще бъде в доста по-малко случаи от всеобщите. Спирането на потребяването на сламки може да не е огромна крачка за вас, само че е добра стъпка в опазването на природата. 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР