За много хора кафето сутрин е от по-голяма необходимост, отколкото

...
За много хора кафето сутрин е от по-голяма необходимост, отколкото
Коментари Харесай

За перфектната чаша кафе

За доста хора кафето заран е от по-голяма нужда, в сравнение с закуската, отиването на време на работа и наложително изискване въобще да си отворят очите.

Истината е, че с изключение на тонизираща напитка, кафето е и вкусно, а във времето, до момента в който го пиете заран, имате опция да подредите мислите си, да поговорите с сътрудници или просто да се насладите за няколко минути в безмълвие на утринната си чаша кафе.

Предлагаме ви няколко съвета по какъв начин да превърнете кафето в същинска приятност.

 кафе Pexels

Винаги свежо
Старайте се зърната кафе, които купувате, да са колкото се може по-пресни. Също по този начин внимавайте с насипното кафе - слънцето и въздухът са способни да "ограбят " аромата и мощния усет на кафените зърна. Най-добре е да взимате пакетирано и вакуумирано кафе от сигурен производител.

В буркан
Препоръчително е кафето да се съхранява в стъклен или керамичен съд, който се затваря компактно след приложимост, с цел да се резервира за допустимо по-дълго време усета на напитката. Никога не дръжте зърната или смляното към този момент кафе в ледник.

 кафе Pexels

Кафе машината
Важно да поддържате филтрите на кафе машината, в случай че ползвате такава, чисти. Това също въздейства на усета на кафето. Освен това постоянно наливайте прясна вода в контейнера. Дори и да не ви се има вяра, водата има доста огромна роля за усета, който кафето ще добие след подготвяне.

Качеството
Снобизмът измежду феновете на кафето може да се равнява с този на феновете на виното. Истината обаче е, че качеството на кафените зърна е от голямо значение за вкусовите качества на чашата кафе. Специалистите предлагат да се спрете на 100% чисти зърна Арабика. Робуста зърната са по-евтина опция и с по-високо наличие на кофеин, само че усета не е толкоз богат и компактен. Все отново всичко е въпрос на персонални желания.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР