За много години! Бог да ви помага! На всички, които

...
За много години! Бог да ви помага! На всички, които
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: На всички светла радост

" За доста години! Бог да ви оказва помощ! На всички, които честват днешния ден, светла наслада ", пожела Негово Светейшество Българският патриарх Неофит на Велики Четвъртък.

„ На Велики Четвъртък спомняме Тайната вечеря на Господ Иисуса Христа. Там беше този, който отдаде себе си за нашите провинения и ни направи рожби Божи. Благодаря ви, че се трудите през тези дни да влезем всички в насладата на нашия избавител. За доста години, Бог да ви оказва помощ! ", сподели пред храм " Света Неделя " патриарх Неофит.
Днес е Велики четвъртък и се напомня Тайната вечеря.

Обикновено в четвъртък вечерта се служи утренята на Велики петък, когато се четат така наречен Дванадесет евангелия, т.е. дванадесетте фрагмента от Евангелието, разказващи за Христовите премеждия. Според традицията великденските яйца се боядисват рано сутринта на Велики четвъртък , възобновява се и квасът, замесва тестото за великденските хлябове.

Вечерта на Велики четвъртък в патриаршеския катедрален храм-паметник " Св. Александър Невски " ще се извърши последованието на 12-те Евангелия. В богослужението ще вземе присъединяване Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР