За мизерия в родилното отделение в АГ болница в Стара

...
За мизерия в родилното отделение в АГ болница в Стара
Коментари Харесай

При какви условия се раждат деца в АГ болницата в Стара Загора?

За бедност в родилното поделение в АГ болница в Стара Загора сигнализираха в рубриката „ Моята вест “ по Нова телевизия.

При какви условия се раждат децата ни там?

Падаща мазилка, счупени тръби, мръсни тоалетни и липса на топла вода. Такива стаи посрещат родилките в Стара Загора.



Кадър Нова телевизия



Кадър Нова телевизия

„ Да, тази стая, която беше показана, е една от стаите, които съществуват в АГ комплекса. Разпоредена е инспекция. На база на тази инспекцията е запечатана стаята, с цел да не се прави лечебно диагностична активност вътре. Пациентите са пребазирани в другите стаи на болничния комплекс. Сградата разполага с задоволително такива. Условията не са първокласни, само че са естествени и разрешават осъществяване на лечебна активност. И да се надяваме, че това няма да продължи прекомерно дълго време”, съобщи шефът на УМБАЛ „ Проф. Стоян Киркович” проф. доктор Йовчо Йовчев.



Кадър Нова телевизия

Ремонт тук не е юридически от 2011 година.



Кадър Нова телевизия

До седмици обаче щяло да бъде готово новото АГ поделение в университетската болница. Старата болница ще бъде закрита.

„ Тя ще престане да съществува изобщо като част от структурата на УМБАЛ “Проф. Д-р Ст. Киркович”, т.е. няма да правим в нея повече лечебна дейност”, съобщи проф. доктор Йовчо Йовчев.

Липсата на ремонт шефът изясни с неналичието на пари. „ На никой не му е прелестно да се лекува в едни условия, които са от далечната 2011 година. На мен също не ми е прелестно да излизам в репортажи, че виждате ли изискванията не са толкоз удобни за лекуване, само че за разлика от други лечебни заведения, ние нямаме доплащане на услугата. Ако парите, които можеха да бъдат събирани от жителите под формата на платено раждане, несъмнено щяха да стигнат и за ремонт на съществуващата АГ сграда”, сподели още доктор Йовчо Йовчев.

За предходната година в АГ болничното заведение в Стара Загора са се родили над 1200 деца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР