За мистериозна смърт на делфин съобщи днес РИОСВ - Варна.

...
За мистериозна смърт на делфин съобщи днес РИОСВ - Варна.
Коментари Харесай

Мъртъв делфин "изплува" до автобусна спирка във Варна

За мистериозна гибел на делфин заяви през днешния ден Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна. Парадоксалното е, че трупът не е бил открит покрай морския бряг, а на напълно ненадейно място - на 2 метра от автобусна спирка ( " Студентска " ). Още по-фрапиращото е, че съгласно Регионална инспекция за опазване на околната среда някак вълшебен се е озовал там. " По тялото на делфина не са видяни следи от риболовен мрежи или човешка интервенция, довели до смърта му. При инспекцията не е открит методът, по който тялото на екземпляра е попаднало в региона на автобусната спирка ", се споделя в изказване на институцията.

Делфинът е от вида муткур. " Той е включен в Приложение №3 на Закона за биологичното многообразие. В този закон се не разрешава преместването на открити мъртви предпазени екземпляри от мястото, на което са открити. За нарушаване на въведената възбрана физическите лица се санкционират с санкция от 100 до 5000 лева, а на юридическите лица и едноличните търговци се постанова имуществена глоба от 500 до 10000 лева ", разясняват от Регионална инспекция за опазване на околната среда. За случая е известена Районната прокуратура.

Смърт на делфини се установи и на юг. Преди няколко дни " Дневник " заяви, че от началото на годината в Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас са получени 25 сигнала за открити мъртви делфини, 16 от тях са муткури. Не е ясна повода все още. През 2017 година съдружие " Да запазим Корал " оповести разбор, съгласно който главният фактор за гибелта на делфините е ловът с дънни мрежи - бозайниците, които са към момента в нежна възраст, влизали в тях и се удавяли.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР