За миналата година са предотвратени над 168 000 опита за

...
За миналата година са предотвратени над 168 000 опита за
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Предстои назначаване на още 1260 гранични полицаи

За предходната година са предотвратени над 168 000 опита за нелегално влизане в страната.

 

Възможно е част от лицата, независимо завърнали се навътре в прилежащи страни, откакто са открили съществуване на български патрули и постове по линията на държавната граница, да са създали повече от един опит за прекосяване на територията на България, прецизират от “Гранична полиция ”.

 

Българските гранични управляващи са задържали 2298 жители на трети страни на вход на външни и вътрешни граници, което демонстрира нарастване с 66% по отношение на миналата година.

 

За нелегално влизане отвън зоната на граничните пунктове са арестувани 1915 лица, а на Граничен контролно-пропусквателен пункт – 383 лица.

 

Най-много от арестуваните за нарушение на държавната граница са жителите на Сирия, Афганистан, Ирак, Мароко и други

 

На граничните пунктове са открити 12 008 лица и 160 автомобила, оповестени за търсене.

 

Образувани със 78% повече досъдебни производства за осъществени закононарушения по член 280 и член 281 от Наказателен кодекс, съпоставено с 2021 година Към наказателна отговорност са привлечени в качеството на обвинени 341 лица.

 

От арестуваните за каналджийска активност лица на българо-турската граница са 191, на българо-сръбската граница – 94, на българо-румънската граница – 40, на българо-гръцката граница – 11, на въздушна граница – 3 и 2 на границата с Р Северна Македония, показват от Министерство на вътрешните работи.

През 2022 година в България са влезнали 979 776 украински жители, напуснали са 926 514 украински жители.

 

В резултат на добре планувана и целенасочена работа на чиновници на “Гранична полиция ” е разкрита активността на незаконна група, набирала, склонявала и полово експлоатирала лица от дами.

 

По време на разбора на активността на Групово дело “Гранична полиция ” вътрешният министър Иван Демерджиев уточни, че следва назначение на още 1260 гранични служители на реда, ще продължи и съдействието на Министерството на защитата, както и поддържането на непрекъсната връзка с турската страна.

 

Демерджиев удостовери уверението за подпомагане от Европейската комисия за материално застраховане на 110 км от българо-турската граница – в региона на наземното и въздушно наблюдаване, както и за приемането на нови коли.

 

Според основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров е неотложно подобряването на връзката с останалите служби на министерството и реализирането на по-бърз продан на оперативна информация сред дежурните елементи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР