За миналата година МВР са задържали и има повдигнати обвинения

...
За миналата година МВР са задържали и има повдигнати обвинения
Коментари Харесай

Младен Маринов: За 2018 г. МВР има 37 задържани за корупция

За предходната година Министерство на вътрешните работи са задържали и има повдигнати обвинявания на 37 души за корупция. Сред тях има кметове, органи на локалната власт, акциите за противозаконните ТЕЛК-ове, заяви пред Нова ТВ вътрешният министър Младен Маринов.

Той уточни, че от вътрешното ведомство ревизират всеки един сигнал за корупция, а в случай че не е от компетенциите им го препращат към ДАНС и прокуратурата. „ Ако има пропуски в законодателство, се прави оценка за неговото влияние “, отговори Маринов на въпрос има ли дупки в закона, по който работи антикорупционната комисия.

„ Главният прокурор и прокуратурата могат да ревизират безусловно всеки “, отвърна той, запитан кой може да ревизира шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

„ Ние работим добре с антикорупционната комисия и към този момент имаме сполучливи реализации “, добави вътрешният министър.  

„ Според мен, в случай че закон е работил 1 година и има потребност от ремонти, не значи, че е неприятен. Не е добра процедура по всеки един проблем да променяме закона “, уточни Маринов.

" Законът за противопоставяне на корупцията е от една година. Хиляди на брой са декларациите, които се заявяват. Всичко се ревизира и все още. Към момента работим доста добре с новата организация. Те нямат полицейски пълномощия, което значи, че ние би трябвало да имаме доста добра съгласуваност. Вследствие на тази съгласуваност виждате доста сполучливи образци ", разяснява още той.

По думите му КПКОНПИ има пълномощия да проверява и министри. " Прокуратурата също може да проверява. При всеки сигнал се прави инспекция. В случая, това което излиза в медиите е сигнал. От практиката съм привикнал да изчакваме да свършат инспекциите, тъй като в случай че се работи с внушения – това не работи добре за никого. Ако има нарушаване – всеки ще си понесе отговорността ”, сподели още Маринов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР