За миналата година МВР е задържало и има повдигнати 37

...
За миналата година МВР е задържало и има повдигнати 37
Коментари Харесай

Младен Маринов: За 2018 г. МВР има 37 задържани за корупция

За предходната година Министерство на вътрешните работи е задържало и има повдигнати 37 души за корупция. Сред тях има кметове, органи на локалната власт, акциите за противозаконните ТЕЛК-ове, заяви пред Нова тв вътрешният министър Младен Маринов.

Той уточни, че от вътрешното ведомство ревизират всеки един сигнал за корупция, а в случай че не е от компетенциите им го препращат към ДАНС и прокуратурата. „ Ако има пропуски в законодателство, се прави оценка за неговото влияние “, отговори Маринов на въпрос има ли дупки в закона, по който работи антикорупционната комисия.

„ Главният прокурор и прокуратурата могат да ревизират безусловно всеки “, отвърна той, запитан кой може да ревизира шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

„ Ние работим добре с антикорупционната комисия и към този момент имаме сполучливи реализации “, добави вътрешният министър.

„ Според мен, в случай че закон е работил 1 година и има потребност от ремонти, не значи, че е неприятен. Не е добра процедура по всеки един проблем да променяме закона “, уточни Маринов.

"Законът за противопоставяне на корупцията е от една година. Хиляди на брой са декларациите, които се заявяват. Всичко се ревизира и все още. Към момента работим доста добре с новата организация. Те нямат полицейски пълномощия, което значи, че ние би трябвало да имаме доста добра съгласуваност. В разследване на тази съгласуваност виждате доста сполучливи образци ", разяснява още той.

По думите му КПКОНПИ има пълномощия да проверява и министри. "Прокуратурата също може да проверява. При всеки сигнал се прави инспекция. В случая, това което излиза в медиите е сигнал. От практиката съм привикнал да изчакваме да свършат инспекциите, тъй като в случай че се работи с внушения – това не работи добре за никого. Ако има нарушаване – всеки ще си понесе отговорността”, сподели още Маринов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР