За милионите по света, които предпочитат да изследват и да

За милионите по света, които предпочитат да изследват и да ...

Виртуални туристи разглеждат пирамидите в Египет.

За милионите по света, които предпочитат да изследват и да не се задържат у дома, не всичко е изгубено: Министерството на туризма и антиките на Египет стартира поредица от виртуални видео обиколки на музеи и археологически обекти в цялата страна, съобщи The Star.
Този ход идва, тъй като разпространението на новия коронавирус блокира страните и принуди посетителите и туристите да си стоят у дома като част от мерките за борба с пандемията.
Видеоклиповете, които водят зрителите през празни музеи и други места, обикновено претъпкани от туристи, са достъпни на официалния уебсайт на министерството и платформи за социални медии като Фейсбук, Инстаграм и Туитър, предаде БГНЕС.
Мотото на програмата: „Запознайте се с Египет от дома. Стойте у дома. Бъдете в безопасност.“
Първата обиколка, направена на 10 април, изследва гробницата на Meна в Тебанския некропол, считана за една от най-красивите гробници на благородниците на Западния бряг на Луксор.
Втората от виртуалните обиколки включва гробницата на кралица Мересанк III, която е внучка на фараона Хеопс, строител на Голямата пирамида в Гиза, и съпруга или на Хафре, или на Менкауре.

Източник: actualno.com