За милионите по света, които предпочитат да изследват и да

...
За милионите по света, които предпочитат да изследват и да
Коментари Харесай

Виртуални туристи разглеждат пирамидите в Египет

За милионите по света, които избират да изследват и да не се задържат вкъщи, не всичко е изгубено: Министерството на туризма и антиките на Египет започва поредност от виртуални видео обиколки на музеи и археологически обекти в цялата страна, заяви The Star.
Този ход идва, защото разпространяването на новия ковид блокира страните и принуди посетителите и туристите да си стоят вкъщи като част от ограниченията за битка с пандемията.
Видеоклиповете, които водят феновете през празни музеи и други места, нормално препълнени от туристи, са налични на формалния уеб страница на министерството и платформи за обществени медии като Facebook, Инстаграм и Туитър, съобщи БГНЕС.
Мотото на програмата: „ Запознайте се с Египет от вкъщи. Стойте вкъщи. Бъдете в сигурност. “
Първата обиколка, направена на 10 април, изследва гробницата на Meна в Тебанския некропол, считана за една от най-красивите гробници на благородниците на Западния бряг на Луксор.
Втората от виртуалните обиколки включва гробницата на кралица Мересанк III, която е внучка на фараона Хеопс, строител на Голямата пирамида в Гиза, и брачна половинка или на Хафре, или на Менкауре.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР