За милионите жени по света, които са претърпели сутрешно гадене

...
За милионите жени по света, които са претърпели сутрешно гадене
Коментари Харесай

Причината за сутрешното гадене по време на бременност най-накрая е разкрита — с потенциално лечение: ново проучване

За милионите дами по света, които са претърпели утринно гадене по време на бременността си, тази вест не може да пристигна задоволително скоро.

Медицински откриватели имат вяра, че към този момент са разкрили повода за утринното гадене, в това число хиперемезис гравидарум — гадене и повръщане, толкоз тежки, че изискват хоспитализация, излагайки здравето на майката и нейното бебе на заплаха от дехидратация и недохранване.

Последните заглавия насочиха вниманието към ненапълно рядкото, само че инвалидизиращо заболяване: принцеса Кейт Мидълтън беше приета в болница със болестта по време на бременността си с принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи. А комиксът Ейми Шумър претърпя припадък на хиперемезис гравидарум по време на бременността си през 2019 година и беше принудена да анулира някои дати от турнето.

Изследователите се надяват, че откритието им скоро ще докара до изцеление на положението, което визира до 3% от бременностите, съгласно клиниката в Кливланд, и ще постави завършек на мизе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР