За миг не съжалявам, че положих усилия. Това коментира кандидатът

...
За миг не съжалявам, че положих усилия. Това коментира кандидатът
Коментари Харесай

Габровски май не ще да е премиер с третия мандат?

За момент не скърбя, че поставих старания. Това разяснява претендентът за министър председател с първия мандат проф. Николай Габровски, чиято номинация беше отхвърлена от Народното събрание.

„ На кръга излязоха положителното и злото. Хората заложиха на злото, злото победи и хората завоюваха. За страдание, през днешния ден се случи тъкмо това. Имахме неповторим късмет да продължим по различен метод в българската политика. Това беше гражданска самодейност, която всички ние проявихме ”, сподели още той.

По думите му партийните ползи са прекомерно мощни, а партийните пристрастености - прекомерно горещи. „ Доволен съм от това, което се случи. За момент не скърбя, че поставих тези старания и че се срещах с хората, които ми се довериха. Благодаря им откровено, че го направиха ”, посочи още отхвърленият претендент за министър председател.

От думите му обаче стана ясно още, че не е склонен да се опитва да стане министър-председател с третия мандат, вероятно връчен на Български напредък. 

По-рано депутатите отхвърлиха номинацията му. От записаните 238 депутати в зала, 113 гласоподаваха „ за ”, а 125 бяха против предлагането. Зад Габровски застанаха представителите на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и „ Български напредък ”. Негативен избор дадоха депутатите от Политическа партия, „ Възраждане ”, Българска социалистическа партия, Демократична България и самостоятелният Явор Божанков. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР