За местните избори за кмет на община Ямбол до изтичане

...
За местните избори за кмет на община Ямбол до изтичане
Коментари Харесай

Девет кандидати се включват в битката за Ямбол

За локалните избори за кмет на община Ямбол до приключване на крайния период се записаха 9 претенденти.

За нов мандат в Ямбол в изборите на 29 октомври се включва сегашния кмет Валентин Ревански , повдигнат от " Пряка народна власт ". Той е подкрепени и от партия ГЕРБ.

ПП-ДБ издигат за претендент кмет доктор Георги Стефанов , съдов хирург. Документи за присъединяване в локалните избори като претендент за кмет от гражданската квота на Българска социалистическа партия е записана доктор Недялка Петкова-Влахова . Тя е доктор с дълготраен опит в незабавно поделение на МБАЛ " Свети Пантелеймон " в Ямбол.

Движение за права и свободи номинира Стоян Ангелов . Има Такъв Народ издигат за кмет някогашния шеф на Дома за остарели хора в града юрист Милко Димитров .

В конкуренцията се включва някогашният кмет на ГЕРБ в три мандата Георги Славов . В навечерието на локалните избори през 2019 година той бе отхвърлен от партията персонално от водача Бойко Борисов и се яви на вота с регистрацията на " Българска нова народна власт ".

" Български напредък " издигна в Ямбол Стойка Димитрова . В локалните избори като претенденти за кмет на Ямбол се включват някогашният заместител кмет в първия мандат на Георги Славов – Иван Кърцъков , повдигнат от Българска социалдемократическа партия, а партия " Български гласъ " издигна Димитър Стоянов .

Регистрираните листи за общински съветници за Ямбол са 15. През 2019 година претендентите за кмет на Ямбол бяха 9, като на балотаж се явиха актуалният кмет Валентин Ревански и претендентът на Българска социалистическа партия Катя Георгиева.

Интересен локален избор се обрисува в ямболската община Тунджа . За пети мандат от Българска социалистическа партия е номиниран актуалният кмет Георги Георгиев . Негов конкурент ще бъде някогашният заместник-кмет, 13 години от екипа на Георгиев до преди две години, Станчо Ставрев , повдигнат от локална коалиция " България на районите ". Той беше народен представител от " Изправи се! Мутри вън! " в 45-ото Народно заседание. ГЕРБ се впускат в борбата за кметския пост с предприемача Христо Дянков . Той беше претендент за кмет на Ямбол от партия " Новото време " през 2011 година ПП-ДБ предлагат за кандидат-кмет Иван Георгиев . " Възраждане " записаха Стратия Колев за претендент за кмет, а Движение за права и свободи вземат участие в локалния избор с Гроздан Грозев .

В изборите за общински съветници са регистрирани 9 листи.

Автор: Румяна Стефанова


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР