За месеците от януари до август имаме над 6.8 млн.

...
За месеците от януари до август имаме над 6.8 млн.
Коментари Харесай

Ангелкова: Въпреки трудното лято - имаме ръст на туристи и приходи

„ За месеците от януари до август имаме над 6.8 млн. задгранични туристи, което е най-малък спад от 0.6% по отношение на рекордната 2018 година ”. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова в студиото на „ Здравей, България ".

„ За месеците юни‚ юли и август имаме над 4.437 млн. задгранични туристи и спад от 1%. Фактите и цифрите демонстрират, че ние си вършим работата. Има още какво да се желае и работим в посока реализиране на главната ни цел - превръщането на България в целогодишна туристическа дестинация и оптимално потребление на потенциала във връзка с летни, зимния и културно-историческия туризъм “, уточни още Ангелкова.

„ За нас е значимо да си вършим работата и го демонстрираме посредством обстоятелства. Откакто Министерството на туризма е основано като независима администрация, имаме растеж от 31% на задгранични туристи и 24% на приходите. Независимо от мрачните прогнози, които юни месец бяха съзнателно обрисувани, все още за първите месеци от януари до август имаме над 6.8 млн. задгранични туристи, което е най-малък спад от 0.6% по отношение на рекордната 2018 година, когато имахме над 9.2 млн. задгранични туристи “, уточни още тя.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР