За месец протестите на жълтите жилетки намалиха още повече популярността

...
За месец протестите на жълтите жилетки намалиха още повече популярността
Коментари Харесай

Гардиън: Макрон ще трябва да промени стила си на управление

За месец митингите на " жълтите жилетки " понижиха още повече известността на френския президент Еманюел Макрон и съгласно анализатори той ще би трябвало да промени стила си на ръководство, написа английският в. " Гардиън ", представен от Българска телеграфна агенция.

Много от протестиращите вземат на прицел личността на Макрон, фокусирайки се върху предишното му на капиталов банкер и хипотетичния му елитизъм, и го приканиха да подаде оставка. Миналата седмица изрично болшинство французи подкрепяха митингите, почнали като неодобрение от планувано покачване на налога върху горивата, а след това прераснали в по-широк опозиционен фронт против Макрон. В опит за излизане от задънената улица, президентът призна, че е позволил неточности, и разгласи ограничения, които съгласно икономисти ще костват до 15 милиарда евро. Правителството разгласи шестмесечни съвещания с организации на гражданското общество, кметове, с бизнеса и жълтите жилетки за разискване на данъчните и други стопански промени, напомня всекидневникът.

Месец след началото на придвижването на " жълтите жилетки " и седмица откакто разгласи ограничения за повишение на покупателната дарба, френският държавен глава има намерение да обърне страницата, започвайки разговор с жителите, отбелязва френският в. " Либерасион ". Успокоени от явния отлив в мобилизацията на " жълтите жилетки ", ръководещите доста внимават с оповестяването на победа. Нещата се разминаха по този начин на косъм, че нито един министър или парламентарист не смее да твърди, че президентът е дал нужния и задоволителен отговор с огласените предишния понеделник ограничения за покупателната дарба. Водачите на болшинството признават, че проблемите, сложени от внезапното събуждане на хората, които дефинират като " забравени от глобализацията ", надалеч не са решени. За превъзмогването им те разпореждат всичките си очаквания на " Голямата национална консултация ", чието образуване се чака да се посочи в края на седмицата, показва вестникът.

Протестното придвижване дръпна ръчната спирачка. Властите се надяват " да се тръгне още веднъж напред " и да се възобновят промените. Като в класическа покруса ръководещите се надяват най-накрая да се е стигнало да развръзката. След митингите в събота, в които участваха доста по-малко хора от преди, а рушенето и насилието понижиха, Елисейският замък изрази облекчение, отбелязва в. " Фигаро ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР