За мен това са хора, които изобщо не мислят за

...
За мен това са хора, които изобщо не мислят за
Коментари Харесай

Започва безумен проект във Варна, който ще затапи на центъра. Стойността е 1,3 милиона лева. Ще правят и водно огледало

" За мен това са хора, които въобще не мислят за хората в региона, а са правили нещо, което на тях им отърва и им харесва, а би трябвало и да се усвояват едни пари ", безапелационни са живущите към Шишковата градинка.

От през днешния ден затворена за придвижване е ул. „ Михаил Колони “ -  сред кръговото кръстовище на площад „ Екзарх Йосиф “ и бул. „ Княз Борис I “ - пространството пред СУ „ Св. Климент Охридски “. 

Причината е, че улица „ Михаил Колони ” ще бъде трансформира във велоалея, която ще е дълга единствено към 100 метра и няма да има връзка с нито една друга велоалея, което е куриоз.

Живущите са всеобщо срещу плана, само че тях никой не ги е питал за мнение.

Идват и ти затварят достъпа до дома, без да имаш никакво право да си кажеш думата, изяснява варненец.

" Като Вогоните са. Безпародонни и не мислят за хората. Утре могат и от къщите да ни изгонят ", считат локалните.

Проектът е безразсъден, а задачата е просто да се усвоят парите, безапелационни са живущите и работещите в региона, които напрактика ще останат тотално без достъп до домовете и дворовете си.

Защо не създадат пешеходна " Княз Борис " към Икономическия университет или Сливница сред Общината и хотел " Черно море ", чудят се живущите.

Самото преобразяване на улицата в пешехдно пространство би имало смисъл само, в случай че улицата стига до плажа.

Факт е обаче, че долната част ще си остане отворена за коли, тъй че резултатът е нулев, а парите просто ще бъдат изхарчени.

Живущи показаха опасения по отношение на сигурността на постройките, защото огромна част са остарели и не ясно какво би се случило с основите им поради престоящото прокопаване.

Кой ще носи отговорност, в случай че се срути постройка поради тези прокопавания?, питат те.

" А и всички виждаме качеството на ремонтите във Варна. Как е допустимо никой да не се допита до живущите в региона. Идват, затварят ти улицата и няма нито разискване, нито нищо. Все едно сме някакви крепостни селяни ", показват хора от региона, които са безапелационни, че ще се опълчват на плана в идващите дни.

На практика 

Какво включва той:

Част от плана за Шишковата градинка, включително ул.Михаил Колони към Морската градина

По периферията на кръговото кръстовище на площад " Екзарх Йосиф " ще има места за краткотрайно прекъсване, само че не и за паркиране. Пешеходните пътеки ще са повдигнати и на едно равнище с тротоарите. Това в ефира на Радио Варна ръководителят на проектантския екип на архитектурния проект за ремонта арх.Жулиан Начев.

Така в региона въобще няма да може да се паркира, защото местата напрактика са понижени с към 300. 

" За мен това са хора, които въобще не мислят за хората в региона, а са правили нещо, което на тях им отърва и им харесва ", безапелационни са локалните.

Като цяло животът на хората към Шишковата градинка се утежни, защото колите на живущите от " Михаил Колони " и " 27 юли " се изписаха в прилежащите дребни улички.

За да оправдаят средствата се планува с изцяло нова визия да бъде и чешмата с минерална вода. Тя ще е направена от доста издръжлив нов тип бетон, ще има няколко чучура, като проектантите предлагат водата да се пуска с настъпване на бутон на земята. Предвидено е ефектно „ водно огледало ” - водата в него ще се стича отвесно и ще циркулира сходно на декоративните фонтани, с цел да няма непотребен разход, описа още арх.Начев.

Кръговото кръстовище на Шишковата градинка ще има велоалея, която ще се спуска по ул. " Михаил Колони " към Морската градина. В момента в тази част на ул. ”Колони ” са начертани паркоместа към синята зона, които ще бъдат преобразувани в двупосочна велоалея, посочи проектантът. Засега други подходи към велоалеята не са планувани, заради неналичието на идея за построяването й от страна на общината.

Така ще имаме неповторима велоалея от няма и 100 метра, която идва от на никое място и води до на никое място.

Общата стойност на ремонта е  1 386 500 лева,  осигурени по Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” и съфинансиране от община Варна.

Проектантският екип е в състав арх.Жулиaн Начев, арх.Калоян Димов и откривателят на Стара Варна Християн Облаков.

Живущите са безапелационни, че дълго ще загатват с благодарности и благословии имената им, както и на техните родственици по права линия и в никакъв случай няма да ги не помнят.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР