За мен стресът с цените на горивата е изкуствено създаден

...
За мен стресът с цените на горивата е изкуствено създаден
Коментари Харесай

Експерт: Горивата ще стигнат около 3 лв. до края на годината

За мен стресът с цените на горивата е изкуствено основан от най-големите производители на петрол в международен мащаб. Явно концепцията е да се реализира някаква по-висока цена на нефта, която ги устройва.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

Намали се добивът на петрол, а в последните няколко месеца потреблението набъбна. Нормално е към този момент запасите в тия райони да намалеят фрапантно и цената да скочи.

От понеделник фичерсите за октомври не падат под 1000 $ за дизела, което, както и да го гледаме, в случай че се задържи, ще виждаме цени към 3 лв. и малко над 3 лв..

Заради късия период от 30 дни след отпадане на дерогацията на „ Лукойл “ може да се получи някакъв вакуум на горива от „ Нефтохим Бургас “.

За мен не е добра концепция страната да се меси в делата на една компания. Не знам какъв брой добър собственик е страната.

„ Нефтохим Бургас “ може да работи и с други сортове петрол, с изключение на съветски, въпросът е финансовите условия какъв брой са положителни. В момента е настроена главно за Уралс. Мисля, че няма да има проблеми с рафинерията. Въпросът е, че по този начин както се държи компанията сега, локално на нашия пазар, има концепцията да се продава. Това е персонално мое мнение.

В момента бензин в нашия район доста мъчно може да се откри. Дизелът е с към 20 $ по-скъп на звук, в случай че би трябвало да го купим от там.

Според мен цените до края на годината ще бъдат в границите на 3-те лв..

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР