За мен са създали затвор в затвора: над главата му

...
За мен са създали затвор в затвора: над главата му
Коментари Харесай

Затвор в затвора: детайли за живота на Навални в наказателната колония


" За мен са основали затвор в пандиза ": над главата му виси портрет на Путин, от високоговорителя звучи " Слава ФСБ ", по 7-8 часа седи изкривен на малко столче и шие. Навални разказва живота си в новата наказателна колония.

Алексей Навални

Руският опозиционер Алексей Навални, който през юни беше, разказа всекидневието си в пандиза, сравнявайки го с живота на съветския президент Владимир Путин.

" Всички останали имат елементарни решетки, само че моите са 6-метрови - такова нещо съм виждал единствено в нашите следствия за дворците на Путин и Медведев ", написа Навални в петък, 1 юли. Той счита, че за него е била основана специфична зона от вида " затвор в пандиза " със стая с три шевни машини.

" Тук приликите с Путин завършват "

" Имам високоговорител, от който звучат песни като " Слава на ФСБ ". Мисля, че и Путин има подобен. Тук обаче приликите завършват ", написа иронично Навални.

Политикът разказва всекидневието си по този начин: разсънва се в 6 часа сутринта и след бърза подготовка, закуска и претършуване отива на работа. " В работата седите седем часа на шевната машина върху столче под височината на коленете. Има 15-минутна обедна отмора. След работа продължавате да седите няколко часа на дървена скамейка под портрета на Путин. Това се назовава възпитателно мероприятие ", продължава Навални.
Редакцията предлага
Освен това, съгласно политика, юристите му не могат да се срещнат с него без да чакат 5-6 часа - толоква време те би трябвало да прекарват всякога в чакалнята.

" Всичко това е доста съществено и доста рисково "

" Алексей, както постоянно, написа с подигравка. Но дано да поясня - става дума за изтезания ", написа Леонид Волков, помощник на Навални. Според него се вършат опити политикът да бъде лишен от всевъзможни контакти с външния свят, а здравето му да бъде влошено. " Алексей има проблеми с гърба, които към този момент се обостриха предходната пролет. Сега режимът му е проведен по този начин, че той седи в неуместна поза по 70-80 часа седмично ", изяснява още Волков.

Специално за Навални, плануваното време за срещи с юристите му се припокрива с други неща или събития от графика в пандиза. Така да вземем за пример той е заставен да избира сред диалог с юриста си и хранене или опция да се изкъпе. Времето за самите срещи също е лимитирано, добавя Волков.

" Всичко това е доста съществено и доста рисково. Алексей не е последовател на недоволствата. Сега написа за протичащото се в подобен лек жанр, само че това е в действителност доста неприятна вест и причина да дадем знак по допустимо най-ясния метод ", приканва Волков.

Навални влезе в пандиза, откакто през февруари Симоновският областен съд в Москва промени условната му присъда по делото " Ив Роше " в 3,5 години затвор. Формалната причина е, че политикът не бил регистриран в Комисията за осъществяване на наказванията. Навални и юристите му на вятъра се пробваха да убедят съда, че по това време опозиционерът се е лекувал в Берлин след отравяне с " Новичок ".

На 22 март Алексей Навални бе наказан на 9 години непоколебим режим за " машинация и пренебрежение към съда ". След това той беше изпратен с ескорт до колонията със непоколебим режим в Мелихов.

***
Вижте и това видео от нашия списък:
Руските наказателни колонии - новият Гулаг
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР