За мен пикът от коронавирус в България ще е в

...
За мен пикът от коронавирус в България ще е в
Коментари Харесай

Проф. Аргирова предупреди: Миг невнимание и ставаме Ломбардия след празниците

За мен пикът от ковид в България ще е в средата на месец май. Това съобщи проф. Радка Аргирова, ръководител на българското сдружение по вирусология, написа “Труд”.

Ако нашият неизпълнителен народ в този момент наруши на Цветница и на Великден карантината, ще забележим резултатите от това тъкмо в средата на идния месец, сподели тя.

И добави: “Тогава ще има пик, ще има доста инфектирани като в Ломбардия след оня мач, когато се изпозаразиха толкоз доста хора”.

“Това е сътрудник, който не можеш да го спреш по никакъв метод. Всички дребни капчици, слюнки са рискови. Тези 2 метра, които са въведени като отдалеченост, не са случайни”, означи още проф. Аргирова.

“Много е значимо с кой тест какво желаеме да реализираме. PCR-тестовете са за констатация на COVID-19, само че в случай че желаеме да разберем каква е наклонността за хода на епидемията, тогава ще си послужим с така наречен всеобщи проби.

Мисля, че времето им пристигна и това демонстрира почналите проучвания в Банско – към 1000 души на 10 000, при служителите на реда и военните”, съобщи още проф. Радка Аргирова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР