За мен партията „Продължаваме промяната“ е един популистки проект. Неведнъж

...
За мен партията „Продължаваме промяната“ е един популистки проект. Неведнъж
Коментари Харесай

Плевнелиев захапа управляващите: Кабинетът ще падне! Вкарахте ни в ъгъла с импотентната си политика

За мен партията „Продължаваме промяната“ е един популистки план. Неведнъж съм казвал за Кирил, за неговата доброжелателност, само че резултатите през днешния ден са отчайващи. Българската страна е на самотек. Създадена е най-непрозрачната коалиция, събрала невъзможното-червените ферарита, чалгата на Има Такъв Народ, рапърската просвета на Политическа партия. Всичко това е „култура на отричане“ и за жалост, берем резултатите от това. Това съобщи пред Българска национална телевизия президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев.

Tой отбелязa три основни момента в неуспеха на кабинета „Петков“:

– Имаме най-слабата, непрозрачна, неработеща коалиция, която се клати всеки ден от кавги.

– Имаме за първи път в историята на България арест по клеветата на „свидетел“ с 10 обвинявания на някогашен министър ръководител – пред децата му, по време на вечеря. Това не е „върховенство“ на закона.

– еврофондове, последни по имунизация, надълбоко разграничени по тематиката Северна Македония.

„Всичко това ме кара да се замисля – оттатък маркетинга, осъществяването е неприятно и не знам докога ще продължава така“, съобщи Плевнелиев.

Според него въпросът за Северна Македония е задкулисие: „Крайно време е да стартират да работят дейно. Толкова е просто – да създадем това, което направи Гърция – да кажем, че европейските полезности би трябвало да важат и за страната, която е към този момент член – България, и за тази, която кандидатства Северна Македония. Ние би трябвало да получим гаранции в един анекс към Договора за добросъседство, че правата на българите в РСМ ще бъдат спазвани“.

„Ние изискуем на нашите другари участие и ние ще им помогнем. Но те дължат реформи“, добави Плевнелиев.

Според него не се изключват подмолни сделки сред Кирил Петков и висшето управление на PCM.

Той се пошегува, че „среща на високо равнище не е едно здрависване (имайки поради „срещата“ Петков – Байдън), а публична аудиенция, със съответните държавнически ритуали и диалог по съществени тематики.

Плевнелиев предвижда „все повече популизъм“ в ръководството на Четворната коалиция по тематиките за върховенството на закона, европейските средства, стопански и политически въпроси.

„Това държавно управление би трябвало да се разсъни! То ни вкарва в ъгъла със личната си импотентна политика“, акцентира някогашният президент.

„Според мен тази коалиция ще падне поради тези подводни, плаващи пясъци. Ако желаете да пораснете високо, би трябвало да имате здрав пиедестал. Кога ще падне обединението? – В интерес на систематичните партии това е на локалните избори. Но когато несистемните популистки партии научат, че тази коалиция ще си върви, те ще я бутнат преди локалните избори. Защото те печелят, когато има изключителни избори. Затова аз бих предсказал, че тази коалиция няма да изкара до локалните избори и ще бъде бутната от популистките партии“, съобщи Росен Плевнелиев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР