„За мен няма разлика между различните власти - централна, общинска,

...
„За мен няма разлика между различните власти - централна, общинска,
Коментари Харесай

Петков: Обещавам, че за средствата няма да има разлика кой кмет от коя партия е

„ За мен няма разлика сред другите управляващи - централна, общинска, локална - всички хора сме дружно и единствено по този начин може да реализираме всички неща, които сме дали обещание на тези, които са ни се доверили “, съобщи министър-председателят Кирил Петков по време на откриването на спорен конгрес " Бъдещето на Европа и България през призмата на рецесията " на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ).

По думите му цяла Европа е затруднена поради енергийна рецесия и недоволството от инфлацията се вижда на всички места, „ само че дружно се оправяме досега относително добре “. Премиерът благодари на общините, че макар комплицираната обстановка в целия свят и у нас, не е чул " мрънкане ".

" Растежът на стопанската система ни 4.5% в тази невиждана рецесия. 4,5% действителен напредък. Едновременно с това имаме доста високи индикатори в индустриалното произвеждане, имаме и относително съществени победи ", уточни Петков.

Той съобщи, че у нас още от днешния ден и през идващите седмици плановете от Плана за възобновяване и развиване потеглят.

Относно европрограмите министър председателят уточни, че са подадени на 11 май и се чака идната седмица те да бъдат утвърдени. " Заедно ресурсът, който ще имаме, е 48 милиарда. Това е невиждано количество средства, които в случай че ги изразходваме вярно, България може да бъде напълно друго място ", добави Петков.

„ Като министър председател на България ви давам обещание, че няма да има разлика кметът от коя политическа мощ е. Всички сме българи. Няма да има разлика, няма да има разделяне. Разпределението на средствата ще бъде поравно и транспарантно. Независимо кой кого харесва. Да няма никой изостанал обратно. Между бистрота и равнопоставеност и работа дружно се надявам, че ще имаме невиждан триумф в развиването на България. А изчиствайки системата от корупцията, тези средства ще отидат, където би трябвало “, уточни Петков.

" Общините са най-важната част от ръководството на България, тъй като вие сте най-близо до хората. Разчитаме напълно на вас да създадем тези промени, тази промяна на мислене по какъв начин изразходваме средствата дружно. Ако успеем, ще се поздравим, че България няма да е същата единствено след няколко години ", съобщи още министър-председателят Кирил Петков на форума на Националното съдружие на общините в Република България (НСОР).

Гласът на България ще се чува мощно оттук насетне, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР