За мен не проблемът на зърнопроизводителите не е Украйна, наслагван

...
За мен не проблемът на зърнопроизводителите не е Украйна, наслагван
Коментари Харесай

Венцислав Узунов: Не съм оптимист, че нещо ще се промени за зърнопроизводителите

" За мен не казусът на зърнопроизводителите не е Украйна, наслагван е с години и с цел да се реши, би трябвало добра държавна политика. Като приказваме освен за зърнопроизводство, само че и за зеленчуци, мед, млека, месо. “ Това разяснява Венцислав Узунов от " Фермата “, който размени екселските таблици с полето.

Той изясни, че в този момент има доста работа и е избрал този път, тъй като земята го е омагьосала.

Той обработва 20 000 дка земя, има и винени лозя. Над 500 крави, телета, бикове и 150 овце.

Узунов съобщи, че в случай че обещанията на държавното управление не се изпълнят, всички още веднъж ще са на митинг. Самият той не е оптимист, че нещо ще се промени.

" Затова си мисля, че би трябвало да сме готови да се борим този път до дъно, тъй като в случай че не спечелим борбата, ще си приказваме за земеделието както сега си приказваме за машиностроене, за автомобилизъм, за всички тези браншове в минало време “, разяснява той.

Узунов загатна и дотациите.

" Те са едно належащо зло, което разрешава на земеделските производители да плащаме рентата. Ако я няма тая дотация, просто рентата ще се понижи. Тя отива за лихва. Не е загадка, че откогато сме в Европейския съюз, дотацията се е качила. Преди да влизането в Европейски Съюз, доста земи пустееха, не бяха плащани ренти. Над 15 000 аграрни производители нямат нищо срещу да се лимитират тези дотации, няколкото компании взимат огромни хапки от Европейския съюз и биват субсидирани с милиони. Нека се лимитира “, сподели още той пред bTV.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР