За мен най-важно е ГЕРБ да е първа политическа сила

...
За мен най-важно е ГЕРБ да е първа политическа сила
Коментари Харесай

Борисов: Не може да се разхождаш по Орлов мост и да говориш за върховенство на закона

За мен най-важно е ГЕРБ да е първа политическа мощ и след локалните избори, съобщи водачът на партията

 

„ Ако бяхме издигнали и различен претендент за нов основен прокурор, с изключение на Гешев, това щеше да е лицемерно. Обществото щеше ли да има вяра на партиен претендент? ”

``
реклама

Така министър председателят Бойко Борисов разяснява в ефира на „ Здравей, България ” по NOVA тематиката за номинацията на Иван Гешев, който остана единствен претендент за поста на обвинител номер 1 на републиката. Министър-председателят бе безапелационен, че не е желал да показва човек, на който няма доверие.

Премиерът разяснява и блокадата на Орлов мост, която проведоха протестиращи против Гешев още в четвъртък сутринта. Движението на основното кръстовище беше възобновено съвсем денонощие по-късно. „ Не може да се разхождаш по Орлов мост и да приказваш за господство на закона. Има 2 милиона души, които не са съгласни с това. Осигурили са им трасе, с цел да стигнат до президентството, където да си стачкуват ”, сподели Борисов. Такава проява се чака в петъчния ден, когато президентът Румен Радев може да подпише указа за назначението на Гешев.

„ Това е най-евтината ни акция. Похарчили сме толкоз, колкото законът разрешава – в границите на дотацията и по банков път. Дарения не одобряваме и не сме приемали ”. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в ефира на „ Здравей, България ”.

Той сподели още, че досега в границите на акцията преди локалния избор не е чул неистина, която мощно да го е засегнала.

Борисов изрично отхвърли опцията претендентът на ГЕРБ за кмет на София – Йорданка Фандъкова, да не стигне до възможен балотаж.

На въпрос какво мисли за упования на доста места в страната втори тур на изборите, министър председателят отговори: „ Това е народна власт. Това е хубаво, тъй като пък на доста места е и ГЕРБ. И с изключение на забележимите резултати, които са безспорни – в партията има и хора, с които се разделяме. С едни се разделих, с други следва да се разделя ”.

Борисов сподели още, че Цветан Цветанов не пречи на локалните структури по места. И изрично отхвърли откриването на значими инфраструктурни и други планове да е по-силно съсредоточено в предизборния интервал.

Борисов съобщи изрично, че Топлоелектрическа централа Варна не е образец за обязаност сред ГЕРБ и Движение за права и свободи. „ Каква е тази обязаност? Става дума за енергетиката. Нека всеки си гледа работата “, съобщи той и добави, че обвиняванията, които му се насочат в тази посока са неоснователни, в това число и тези от страна на Валери Симеонов.

„ Имаме подписано съглашение, имаме си и стратегия. С Каракачанов работим съвършено. И със Сидеров работим добре. През миналия месец не им обръщам внимание. По време на акция всеки прави политика “, съобщи Борисов, разяснявайки бъдещето на съдружното ръководство.

„ За мен най-важно е ГЕРБ да е първа политическа мощ и след локалните избори. Важно е и сътрудниците от „ Патриотичния фронт ” също да се показват добре, с цел да потвърдим положителното ръководство ”, сподели още министър-председателят.

Той бе безапелационен, че партията му е безкомпромисна към кметовете, „ настоящи като дерибеи “. Като образец в това отношение Борисов даде градоначалникът на Ямбол, който е изкарал три мандата на поста. Сега обаче ГЕРБ издига нов претендент.

„ Нормално е да омръзнем. Но това е като лична жена или мъж – омръзва ти за миг, само че след това си казваш: „ По-добро от това няма ”, сподели министър председателят в отговор на въпрос дали има някаква отмалялост от ГЕРБ у обществото.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР