За мен младите хора са по-важни от чуждестранните инвестиции -

...
За мен младите хора са по-важни от чуждестранните инвестиции -
Коментари Харесай

Радев: Младите хора са по-важни от чуждестранните инвестиции

За мен младежите са по-важни от задграничните вложения - в случай че нещо не им харесва, дружно би трябвало да го променим. Това сподели президентът Румен Радев по време на откриването на форума „ Кариера в България? Защо не “.

Виждам бъдеще за България във всеки просветен младеж. В началото на седмицата откривах новата образователна година в Националната гимназия за антични езици и култури. Пожелах на учениците какъвто и път да изберат за обучение, за професионална реализация, с каквото и да се занимават в бъдеще, постоянно мислите им да бъдат за България. Вярвам, че самият факт, че вие още веднъж сте тук, където са вашите корени, фамилии, близки, другари, е тъкмо тъй като се водите от мисълта за България “, сподели президентът, представен от " Фокус ".

Президентът изрази вяра, че с конгреси като този младежите ще създадат верния избор, когато слагат на везната по-доброто възнаграждение, по-добрите условия от една страна и прочувствената връзка със земята, където са създали първите си стъпки.

" За мен вие сте по-важни от задграничните вложения в България. Вие идвате тук със познания и опит за нови публични модели и бизнес връзки, за нови стандарти, от които България има остра потребност, с цел да преодолее изоставането и да поеме по пътя на една всеобхватна рационализация. Това, като капитал, което вие сте концентрирали в себе си, коства доста повече от парите “, съобщи той.

По думите му младежите идват в България с нов заряд на неотстъпчивост към несправедливостта и беззаконието. „ За мен е доста позитивно това, което разбрах и от уредниците, че все по-голям е ползата, който проявявате към филантропичните специалности. Ако нещо не ви харесва в България през днешния ден, то ние дружно би трябвало да го променим. Сигурен съм, че вие сте сред хората, които не робуват на общоизвестни тези като „ Тук е по този начин “, „ Това не е моя работа “ или пък „ Нищо не зависи от мен “. Напротив, в случай че желаеме да променяме нещо, то това зависи от нас “, зави още Румен Радев.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР