За мен, към момента няма скандал. Това е една теза.

...
За мен, към момента няма скандал. Това е една теза.
Коментари Харесай

Караниколов за обвиненията на БСП: Нормално политическо говорене от опозицията

„ За мен, все още няма скандал. Това е една теза. Прокуратурата ревизира случая. Съдът е финалната инстанция в България и той ще се произнесе. Не желая да разясня повече, тъй като не съм нито прокурор, нито арбитър. Иначе това е едно обикновено политическо говорене от страна на опозицията. “ Това сподели в ефира икономическият министър Емил Караниколов във връзка изнесените данни от Елена Йончева за културния министър Боил Банов. Караниколов разяснява пред NOVA телевизия.

Министърът разяснява присъединението на България към Еврозоната. По думите му присъединяване ни там ще способства за икономическото развиване на страната. „ Това е имиджово за България, което значи повече вложения и по-високи приходи. Страната ни ще има единствено позитиви от това нещо и изобщо рейтинговите организации ще вдигнат рейтинга на България, вложителите ще гледат по-добре на нас ”, изясни Караниколов.

По думите му България няма да последва образеца на Гърция. ”Не мисля, че в България това е допустимо ”, добави той.

Караниколов се спря и на разходването на средствата за язовири. " Парите за язовирите ще бъдат изхарчени обществено. Има си процедури в закона и те се съблюдават. Не съм склонен с президента, че по тази тематика има неяснота. Най-важното нещо е предварителната защита. Още предходната година държавното управление взе решение язовирите, за които няма ясна информация за стопанина им, да бъдат трансферирани към Министерството на стопанската система. Има някои язовири, които са в тежко положение. Мога да заявя изрично, че все още няма заплаха от язовир и всички са в нормите ", сподели министър Караниколов.

„ Анализът все още демонстрира, че за ремонт са 858, от които 414 язовира са пред спешно положение. Има язовири и язовирни стени, които могат да се ремонтират за 1,5 млн.лв., само че незабавно ви давам образец с Бели Искър и Огоста, които са извънредно тежки уреди, които се нуждаят от незабавни ограничения.Тези 500 млн. лева за тези 858 язовира, които са оценени – никой не може да каже, че те ще стигнат ” /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР