За мен искането за отстраняването на главния прокурор има политически

...
За мен искането за отстраняването на главния прокурор има политически
Коментари Харесай

Демерджиев: Искането за отстраняване на Гешев има политически привкус

За мен настояването за отстраняването на основния прокурор има политически привкус, съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев след изключителното съвещание на Столичния общински съвет (СОС) за сигурността на пътя, на което той участва.

Бях част от екипа на проф. Янаки Стоилов, който изиска отстраняването на основния прокурор, напомни Демерджиев. Много притеснително е, в случай че политическите партии или част от тях имат такова въздействие във Висшия правосъден съвет, че да могат да обезпечат друг резултат, разяснява той.

„ Ако правосъдната промяна, която българите дълго чакат, се свежда до промяната на основния прокурор, това ще бъде доста тъжно и ще бъде замяна на тези упования и потребността от правосъдна промяна. Това не може да изчерпи правосъдната промяна, доста други неща би трябвало да се случат, да се заявят ясно и да се реализиран “, означи министърът на вътрешните работи.

Според него е доста значим е въпросът кой ще размени основния прокурор и дали това няма да бъде замяна на играчи от един и същи тим.

Това безучастие на основния прокурор аз не го търпя, само че поражда въпросът дали има някаква връзка или дали той не е подхванал някакво деяние, което да тормози някого, уточни той.

Етикети: Иван ГешевИван Демерджиев
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР