За мен е въпрос на чест да положа всички усилия

...
За мен е въпрос на чест да положа всички усилия
Коментари Харесай

Неврохирургът Николай Габровски е кандидатът на ГЕРБ-СДС за премиер

За мен е въпрос на чест да положа всички старания България да има работещо държавно управление, сподели кандидат-премиерът Николай Габровски

Президентът Румен Радев връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър председател Николай Габровски, посочен от най-голямата по бройка парламентарна група в 48-ото Народно заседание - тази на ГЕРБ-СДС, заяви.

„ Уважаеми, господин Габровски, Ви връчвам изследователски мандат за сформиране на държавно управление. Очаквам в 7-дневен период да предложите състав на Министерски съвет, който да отговори на високите публични упования за непоклатимост, експертност и отговорност ”, съобщи Радев, връчвайки досието на Габровски.

„ За мен е дълг и въпрос на чест да положа всички старания, с цел да има България работещо държавно управление. Ще положа всички старания да предложа кабинет по-далеч от политическото говорене и по-близо до експертността “, съобщи проф. Габровски, който е съдов хирург, работещ в „ Пирогов “.

Д-р Габровски приключва медицина в Медицинска Академия - град София през 1996 година. Първоначално работи като доктор в Неврореанимацията на УМБАЛ " Царица Йоанна ". В Клиниката по неврохирургия на болница " Пирогов " е от 1997 година. През 2005 година доктор Габровски пази дисертация на тематика " Значение на задна съединителна артерия за неврохирургичната процедура ". От 2006 година е завеждащ на отделението по невроонкология. От 2008 година е " Доцент " по неврохирургия. През 2010 година е определен за Заместник ръководител на Българско сдружение по неврохирургия

През 2011 година е определен за Началник на Клиниката по неврохирургия на Университетска болница " Пирогов ". От началото на 2011 година це определен за Национален съветник по неврохирургия към Министерство на здравеопазването.

През 2014 година е определен за " Професор " по неврохирургия към Клиниката по неврохирургия на Университетска болница " Пирогов ". Проф. Н. Габровски е специализирал неведнъж във Франция, Белгия, Германия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР