За мен е важно да възстановяваме парковете и градините в

...
За мен е важно да възстановяваме парковете и градините в
Коментари Харесай

Откровена лъжа били твърденията за строителство в Борисовата градина

За мен е значимо да възвръщаме парковете и градините в София, само че и да се срещаме с историята им. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, представена от БГНЕС. Днес градоначалникът ревизира по какъв начин наподобява основаният от градинаря Йосеф Фрай розариум в Борисовата градина.

Тя уточни, че възобновеното пространство е на повърхност от 3 дка и на него са засадени към 7000 растения, от които 2000 рози. Изцяло възобновено е и осветлението, има защита, а скоро ще бъдат сложени и видеокамери.

По думи на градоначалника цялата инвестиция коства към 780 000 лв..

Относно изказванията, че новият обстоен организационен проект на Борисовата градина планува строителство , Фандъкова съобщи, че става въпрос за откровени неистини и спекулации. Тя акцентира, че проектът към момента не е признат и предстоят разисквания.
 Воеводата Контрера не желае да се бърза с ремонта на Борисовата градина
Воеводата Контрера не желае да се бърза с ремонта на Борисовата градина

За да не стане като с " Графа "

" Приемането на проекта е най-важната гаранция, че паркът няма да бъде застрояван, няма да бъде променян трагично. Моята персонална позиция е той да бъде непокътнат във типа, в който го обичаме и сме привикнали да го виждаме ", разяснява кметът.

Тя акцентира, че ще упорства да не се построява климатично учебно заведение в парка, както планува новият организационен проект, само че ще желае да се резервира конната база.

Фандъкова добави, че ресторантът " Веселото село " и автокъщата до бул. " Драган Цанков " ще бъде отстранени, само че това се бави, тъй като заповедите се апелират.

Тя съобщи и че съществуващите игрища би трябвало да бъдат реновирани, без обаче да се уголемяват като площи. По нейни думи ще бъде възобновена и пързалката на стадион " Юнак ".
 Нов стадион в Борисовата градина няма да има съгласно арх. Здравков
Нов стадион в Борисовата градина няма да има съгласно арх. Здравков

До момента не е импортиран никакъв план

По думи на Фандъкова общината е заделила 20 млн. лв. за поправяне и създаване на нови паркове , като сега се работи в Южен парк, Северен парк и Западен парк, проектира се парк " Дружба " и се ремонтират градини в междублокови пространства в кварталите.

Тя разгласи, че до няколко седмици ще тръгне и тролей №7, който ще свързва " Люлин " с " Манастирски ливади ", като единствената смяна е, че той няма да се движи по " Фритьоф Нансен " , само че построената контактна мрежа ще остане.

Кметът изясни, че плануванаъа по проект велоалея на бул. " Президент Линкълн " в " Овча купел " няма да бъде построена, тъй като съгласно условията широчината би трябвало да е 1.5 м, а габаритът на съществуващия бул. не разрешава да се построи такова трасе.

" Консервативният " проект за Борисовата градина - 4 паркинга, нова постройка и...

В " Маймунарника " - най-вече бира
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР