За мен е удоволствие да посетя Япония в един толкова

...
За мен е удоволствие да посетя Япония в един толкова
Коментари Харесай

Представиха съвместно лого на България и Япония

За мен е наслаждение да посетя Япония в един толкоз динамичен и важен интервал за двустранните ни връзки, като част от делегацията, ръководена от ръководителя на Народното събрание на Р България госпожа Цвета Караянчева.

Това съобщи заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев на приема в резиденцията на българския дипломат в Токио, даден в чест на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева и водената от нея делегация, оповестиха от Министерството на външните работи.

В приветствието си към присъстващите Георг Георгиев изрази и своето удовлетворение от напредъка в развиването и съдействието в обичайни области като културата, образованието и човешкия продан и активизирането на взаимоотношението в тези перспективни сфери сред България и Япония.

Официални посетители на приема, проведен от дипломат Костов бяха парламентарният заместник-министър на външните работи Кенджи Ямада, заместник-министър Георгиев, ръководителят на партия Нова Комейто и член на Групата за другарство с България в Горната камара на японския парламент Нацуо Ямагучи.

Георг Георгиев и Кенджи Ямада показаха пред гостите на приема взаимното лого за честванията във връзка трите кръгли годишнини: 80-годишнината от установяването на дипломатическите връзки сред България и Япония, 60-годишнината от подновяването на дипломатическите връзки и 110-годишнината от началото на формалните контакти сред двете страни.

,,Логото, изобразява цветовете на националните знамена на двете страни, само че също по този начин в него откриваме доста обща символика – слънчевият диск изобразен на японското знаме и обичайният български фолклорен детайл -,,Канатица‘‘, сподели Георгиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР