За мен е радост, че се намирам днес тук за

...
За мен е радост, че се намирам днес тук за
Коментари Харесай

Мишел: Проектът в Александруполис ще помогне на Югоизточна Европа да постигне енергийна независимост

" За мен е наслада, че се намирам през днешния ден тук за откриването на тази крайбрежна плаваща платформа, тъй като виждаме, че този план има доста огромно значение и съставлява образец. Можем да действаме дружно, с цел да осигурим енергийната ни самостоятелност " това съобщи от своя страна Шарл Мишел.

" Драги другари, имам вяра твърдо, че днешният план съставлява доста значимо събитие и фактор Югоизточна Европа и ще реализира своята цел за енергийна достатъчност в района, с цел да има диверсификация на енергийните източници и да се понижи зависимостта от съветския природен газ ", добави той.

" С този план ще осигурим сигурността, дълготрайните ни цели и и мира ", безапелационен беше той.

" В Европейският съвет взехме стратегически решения. Решихме, че ще приключим със зависимостта си към гориво и ще използваме LNG. Става въпрос за самодейност с геополитическо значение, която ще ни покаже какво ще би трябвало да създадем от тук нататък ", добави Мишел.

" Той способства за задачите, които имаме. Ние сме другари тук на Балкнаните. Приканваме всички страни да се включат в Европейската енергийна платформа и всички стратегии, които се финансират от Европейския съюз, като по този начин ще реализираме диверсификацията и независмостта от Русия ", сподели още той.

По думите му планът в Александруполис ще помогне в битката на Съюза с климатичните промени.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР