За мен е привилегия и гордост да връча наградата ИКАР

...
За мен е привилегия и гордост да връча наградата ИКАР
Коментари Харесай

Здравко Димитров връчи ИКАР на Симеон Алексиев

„ За мен е привилегия и горделивост да връча премията ИКАР в категорията „ За чест и достолепие “  на обичания от всички, освен в нашия Пловдив, само че и в цяла България, артист Симеон Алексиев. Тази специфична премия демонстрира, че Симеон е освен огромен създател, само че и огромен човек. Това е самопризнание на театралната колегия към един от доайените на Драматичен спектакъл -Пловдив е горделивост освен за мен, само че и за цялата общественост на Пловдив “. С тези думи кметът Здравко Димитров се обърна към носителя на специфичната премия и в тазгодишните награди на Съюза на артистите ИКАР 2022.

„Благодаря на Съюза на артистите и несъмнено на Христо Мутафчиев. Благодаря на пловдивския спектакъл и на град Пловдив, че се трансфораха в моя орис и ме направиха безгранично благополучен. Посвещавам тази премия на моя преподавател проф. Елка Михайлова, която беше заслужен човек “, сподели в своите благодарности един от доайените на Драматичен спектакъл –Пловдив Симеон Алексиев.

Драматичен спектакъл „ Николай О. Масалитинов “ получи отличие и в категорията „ Майсторско техническо реализиране “ за спектакъла „Коприна“ по романа на Алесандро Барико, реж. Диана Добрева и „Укротяване на опърничавата“ от Уилям Шекспир, реж. Стайко Мурджев

Церемонията по връчване на 48-те национални награди за театрални изкуства ИКАР се състоя в Народен спектакъл „ Иван Вазов “ в Световния ден на театъра – 27 март.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР