За мен е огромна привилегия, но и отговорност да бъда

...
За мен е огромна привилегия, но и отговорност да бъда
Коментари Харесай

Сдружение „Дамски форум“ избра нов председател и УС


" За мен е голяма привилегия, само че и отговорност да бъда определена за ръководител на Сдружение " Дамски конгрес ". През годините нашата организация се утвърди като една от най-активните в страната с задачата си да дава благоприятни условия и поддръжка на доста млади очаквания в България да реализират професионални триумфи, непрекъснато разчупвайки стандарти и доказвайки какъв брой огромна може да бъде силата на дамите в бизнеса. Радостна съм, че ще мога все по този начин интензивно да влагам старания за гарантирането на ролята на дамата като конструктивен детайл на гражданското общество в страната и благодаря на всички мои сътрудници в " Дамски конгрес " за доверието, което още веднъж ми гласоподаваха. За целия ни екип това не е работа, а идея, зад която стоим с лицата си ", показа госпожа Митева директно измежду преизбирането ѝ за нов мандат като ръководител на УС на организацията.

В новия състав на управителния съвет бяха определени още: Ани Шакарян ( " БЕША-Б " ЕООД - формален представител на Rolex за България), Анна Захариева (FairPlay International), Ирена Комитова (Creative Solutions), Катя Димитрова (INTERPARTNERS Group), доктор Цветелина Дучева (Детска дентална клиника Dr. Cvety), Диана Пазаитова ( " Фама кънсалтинг " ), Светлана Ганева (Адвокатско сдружение " Арсов, Начев и Ганева " ), Радослава Масларска ( " ЕЛАНА Трейдинг " ).

С овации и признателност общото заседание изпрати доктор Жанет Захариева, която беше ръководител на Сдружение " Дамски конгрес " в продължение на един мандат и с три мандата като член на УС, и благодари за скъпия принос и силата на Анна Колева, Детелина Смилкова, както и на Диана Николаева и Доротея Николова (на които мандатът в Контролния съвет приключи).

Д-р Жанет Захариева означи: " Предавам щафетата в ръцете на харизматичен водач, който е потвърдил ангажираността си с идеите на Сдружение " Дамски конгрес ". За мен беше чест и наслаждение да подкрепям задачата на Сдружението за овластяване на последващо потомство уверени дами и за партньорството ни с European Women On Boards за повече дами на управнически позиции и на равнище ръб на шефове да имат по-успешна професионална реализация ".

Контролният съвет на сдружението също беше освежен и в него влизат Анна Бонева(Токуда Банк), Маргарита Петрова - Кариди (Business & Financial Lab Mar & Ko) и Маргарита Голева (KPMG Bulgaria Ltd.).

Организацията продължава да разчита на Светла Каишева като главен, неотклонен мотор на мощната дамска общественост в качеството ѝ на изпълнителен шеф.

Сдружение " Дамски конгрес " си партнира с (EWOB) с убеждението, че в партньорствата има капацитет и с съществена цел дружно да подтикват смяната и да основават по-широко влияние. Двете организации имат доста сходни задачи: да подкрепят кариерното развиване на дамите и да предизвикват равенството сред половете във висшите управителни равнища в бизнеса и ръководството. EWOB е платформа за продан, освен сред дами водачи и техни връстници, само че и за национални асоциации в цяла Европа, обединени от една и съща цел: да се реализира по-голямо тъждество сред половете на равнищата на взимане на решения.

===

За Сдружение " Дамски конгрес "

В " Дамски конгрес " членуват 125 дами на високи управителни позиции или бизнесмени с резистентен личен бизнес. Мисията им е да споделят житейски и бизнес опит, да обменят хрумвания и да работят в посока развиване на обществото, позицията и ролята на дамата в него. Сдружението е основано в края на декември 2009 и публично е вписано в Търговския указател през януари 2010 година

Диана Митева е с над 30-годишен опит на най-високо мениджърско равнище в банковия и финансовия бранш в България. Била дълготраен изпълнителен шеф " Банкиране на дребно " в Банка ДСК, както и два поредни мандата ръководител на УС на Асоциацията на банките в България (АББ). Заемала е редица позиции в управителни и надзорни препоръки на доста сполучливи сдружения включително " ДСК Управление на активи ", " ДСК Лизинг ", " ДСК Родина ", " ДСК Мобайл ", " ДСК Дом " и други Активната си социална активност, ориентирана към подкрепяне и развиване на гении, осъществя и като член на Съвета " Алумни " на УНСС и член на настоятелството на Фондация " За нашите деца ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР