За мен е недопустимо президентът на Украйна да бъде част

...
За мен е недопустимо президентът на Украйна да бъде част
Коментари Харесай

Йотова в Сандански: Партиите не мислят за съставянето на кабинет, а за следващи избори

За мен е неприемливо президентът на Украйна да бъде част от процедурата в българското Народно заседание, в миг, в който страната му изпитва най-тежките мигове.

Това сподели пред публицисти вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя взе участие в конференция „ Лекарска неточност и правила за добра здравна и клинична процедура “. Форумът се организира в Сандански и е проведен от Столичната гилдия на Българския лекарки съюз.

За полемиките към началото на Народното събрание, свързани с президента на Украйна Володимир Зеленски и наличието на посланика на Русия в България Елеонора Митрофанова, вицепрезидентът Йотова сподели, че е останала с усещането, че политическите партии, които получиха парламентарно посланичество, мислят не толкоз за идващото ръководство с постоянен кабинет, а за идващите парламентарни избори.

Усетих, като жител, едно несъмнено наддаване, заиграване с политически тематики, присъщи повече за предизборна акция, в сравнение с за политически обединения, които би трябвало да създадат кабинет, добави тя, представена от Българска телеграфна агенция

Не чакам това да се трансформира в дипломатически скандал, никой няма потребност от сходни кавги, само че си задавам въпроса що за хора са тези, които могат да сътворят такава обстановка, добави тя. В отговор на въпрос дали чака реципрочно отношение от страна на Русия поради решението дипломат Митрофанова да не участва на тържественото разкриване на 48-ото Народно заседание, Йотова изрази персоналното си мнение, че не чака и напомни, че Русия разгласи България за неприятелска страна.

Според нея са прекомерно високи темповете на инфлация в България спрямо останалите европейски страни и някой би трябвало да каже тази истина и най-много аргументите, заради които това става, тъй като покачванията на приходите, които бяха направени, доста бързо бяха изядени от тази инфлация.

Важно е да има устойчиво болшинство и постоянен кабинет, добави тя. По думите ѝ има неща, които няма по какъв начин да бъдат свършени от служебния кабинет, колкото и положителни специалисти да има в него, защото зависят от съответни законодателни промени. Има и задължения в дълготраен проект, които е добре да бъдат поети от постоянен кабинет.

Йотова изрази мнението си, че парламентарните партии са оставили усещане у жителите, че не желаят да вършат държавно управление. Ако някой си мисли, че ще направи идната си предизборната акция на гърба на служебния кабинет, такива политици са против български народ, добави тя.

Нека да бъдем оптимисти, ще има конституиран парламент идната седмица, уповавам се и устойчиво болшинство, с цел да се одобряват най-необходимите закони, защото близо 22 закона чакат, без които няма да получим европейското финансиране, добави Йотова.

Сигурно сме единствената страна, която не е изпълнила тези свои отговорности и условия, това е огромна отговорност и тя е на новите народни представители, сподели още тя.

Този състав на служебния кабинет подвигна високо летвата и оставя положително завещание във връзка с стабилността, на горива и на доставки и както виждате има опция да се създадат транспарантни търгове, тъй че да се успокоят цените и да има предвидимост за българския бизнес, тъй като те научаваха за цените със задна дата, което докара доста дребни предприятия до банкрут, сподели още вицепрезидентът Йотова.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР