За мен е чест заедно да открием това внушително съоръжение,

...
За мен е чест заедно да открием това внушително съоръжение,
Коментари Харесай

Радев: Издигането на знамето на това внушително съоръжение в Ямбол е израз на пробуденото българско родолюбие

" За мен е чест дружно да открием това внушително оборудване, което се явява следващ израз на пробуденото българско родолюбие. Това е заслужен метод Ямбол да уважи своите рожби Иван и Стилияна Параскевови, които преди близо век и половина основават първообраза на националното ни знаме. Факт, с който Ямбол следва да се гордее! " Така стартира обръщението си президентът на Република България Румен Радев към стотиците деца и възрастни поданици на Ямбол, събрали се рид Боровец на 13 септември, във връзка тържественото издигане на националното знаме на България, оповестиха от прессекретариата на президента.

Държавният глава благодари на кмета Валентин Ревански, на управлението на община Ямбол и на всички родолюбиви жители на Ямбол, които с персонални средства и с наличието си поддържаха самодейността българският трибагреник да се развее на 55-метров стълб на най-високото място в града.

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански също изрази признателност към десетките донори, последвали образеца на Иван Параскевов, който поема грижата да изготви знамето за негова сметка. " Докато има такива българи, които милеят за нашата татковина, България ще я има! ", сподели той.

" Трябва да бъдем горди и да знаем, че първообразът на българското знаме е дело на наши съграждани и това има особено значение за всички нас. Днес открихме бюст-паметник на Иван Параскевов, а предходната година бе подложен и незабравим знак на неговата щерка - Стилияна Параскевова. Чрез тези начинания, Ямбол благодари на своите съграждани за тяхното родолюбиво дело. А знамето, което ще пази Ямбол, всеки ден ще ни припомня за това, какъв брой е значимо да пазим и обичаме България. Да помним нашата история, да не я променяме или събаряме. Да бъдем единни и да си оказваме помощ ", сподели още Валентин Ревански.

Идеята за слагането на българския трибагреник на 55-метров стълб на най-високото място в града породи още през 2021 година и Ямбол е първият град в България, който издига националния ни трикольор на такава впечатляваща височина в урбанизирана територия! Българският трибагреник е с размери 11 на 18 метра.

Преди издигането на знамето присъстващите имаха опция да се насладят на осъществяванията на Гвардейския внушителен духов оркестър. А церемонията беше ръководена от Националната гвардейска част. Празнична заря, още веднъж в бяло, зелено и алено украси небето над Ямбол.

Българският трикольор, както означи и самият президент Румен Радев, е знак на споделени върхове, на последователност сред поколенията, на общественост и единство. " Нека този ден да бъде знак на нашата любов, горделивост и обединяване. Нека продължим да работим дружно за богатството на Ямбол и нашата обичана България! Нека имаме от ден на ден мотиви да издигаме знамето на България! ", пожела и кметът на община Ямбол Валентин Ревански.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР