За мен е чест за 5-та поредна година да открия

...
За мен е чест за 5-та поредна година да открия
Коментари Харесай

Кирил Домусчиев: Надявам се България да стане едно по-добро място за бизнес и инвестиции

За мен е чест за 5-та поредна година да открия церемонията "Мистър и Мисис Икономика " 2019. Виждам доста познати лица, с които сме се срещали през годините. Радвам, се още веднъж УС на КРИБ съумя да подбере и да излъчи спечелилите.

Това съобщи ръководителят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев по време на състезанието. Тържествената гала се организира зала "Джон Атанасов " на София Тех Парк ".

Той означи, че прогнозите на специалистите и бизнесът за растеж на стопанската система е реалност.

„ Ръстът от над 3,5% се случи. Това което обещахме на министър-председателят за двуцифрен растеж на работната заплата - също. Надявам се, че всички ще оцените критериите на журито в другите категории. Това са все потвърдили са предприемачи и фирмо “, съобщи ръководителят на КРИБ.

„ Пожелавам триумф на всички. Надявам се партньорското ни да продължава да се развива, с цел да бъде България едно по-добро място за бизнес и вложения. Надявам се, че през идната година ще има повече номинирани, което значи, че бизнесът пораства и се развива “, приключи Домусчиев.

Освен огромните награди Мистър Икономика и Мисис Икономика, най-успешните бизнесмени и мениджъри ще получат оценки и в още 8 категории:
- Индустрия;
- Финанси и застраховане;
- Търговия и услуги;
- Транспорт и логистика;
- ИКТ, аутсорсинг и бизнес процеси;
- Корпоративна обществена отговорност;
- Консултантски бизнес/услуги;
- Земеделие и хранителна индустрия.

Първата премия бе дадена в категория: "Корпоративна обществена отговорност ".

Призът сграбчи юрист Свилена Димитрова, ръководител на Българска болнична асоциация за своята самодейност "Национална ранглиста - най-хубавите лечебни заведения. Наградата бе връчена от министъра на превоза Росен Желязков.

В категория "Индустрия " премията получи изпълнителният шеф на "Биовет " Ангел Желязков.

Михаил Антонов, шеф на осигурителен брокер "АВВИ ", бе отличен в категория "Финанси и обезпечаване ".

В категория "Търговия и Услуги " наградата завоюва Йордан Чорбаджийски, търговски шеф на "Черноморско злато ".

"Гопет Транс " получи оценката в категорията "Транспорт и логистика ".

В категория "ИКТ и аутсорсинг " беше отличен Ли Дзие, общоприет управител на "Хуауей Технолоджис България ".

Адв. Наталия Димитрова, ръководещ съучастник в адвокатско сдружение "Димитрова и сътрудници ", получи наградата в категория "Консултантски бизнес/услуги ".

В категория "Земеделие и хранителна индустрия " премията отиде при Иван Папазов, ръководител на Съвета на шефовете на VP Brands International.

Специални награди получиха "Coca-Cola ", "Минстрой Хотели " и "Българска Консултантска организация ".

„ Мисис Икономика за 2019 година “ стана Теодора Петкова от „ УниКредит Булбанк “.

Атанас Добрев сграбчи наградата „ Мистър Икономика за 2019 година “

„ Мистър и Мисис Икономика “ е значим освен за бизнеса.

Много хора биха споделили, че това е състезанието на бизнеса и индустриалците в България, само че аз считам, че той е доста значим и за обществото, защото на този конкурс, който се организира от 29 години, награждаваме най-заслужилите в разнообразни категории мениджъри – хора, които няма по какъв начин в живота си да получат Орден „ Стара планина “ или някаква друга държавна премия “.

Това сподели пред публицисти ръководителят на КРИБ Кирил Домусчиев след провеждането на формалната гала по награждаването.

Той уточни, че състезанието е методът, по който може да се изрази уважението към хората, които дават самун на значително българи.

„ Те живеят с мисълта по какъв начин би трябвало в края на месеца да платят заплати и по какъв начин би трябвало да продължат да влагат и развиват своите предприятия. Развивайки своите предприятия, те развиват и българския вътрешен артикул, българския стандарт на живот.

Това е методът ние да ги похвалим и наградим. Това е морално, а не парична премия, само че в последна сметка виждам в усмивките и сълзите очите им гордостта им, че това, което вършат за България и нашето общество, е било възнаградено “, добави още той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР