За мен е чест да се срещнем, каза американският президент

...
За мен е чест да се срещнем, каза американският президент
Коментари Харесай

Тръмп при срещата с Путин: За мен е чест

" За мен е чест да се срещнем, " сподели американският президент Доналд Тръмп при започване на първата персонална среща с съветския си сътрудник Владимир Путин в коридорите на форума на Г-20 в Хамбург. " За мен е наслаждение да мога персонално да се срещна с вас. И се надявам, че както казахте, срещите ни ще доведат до позитивни резултати ", отвърна Путин.

Разговорите, за чиято стратегия авансово не се знаеше съвсем нищо, продължиха повече от 90 минути, въпреки по протокол да бяха планувани единствено 30. Срещата е в доста стеснен кръг - единствено двамата президенти с външните си министри и преводачите. Според " Ню Йорк таймс " руснаците упорствали за по-широк формат, само че екипът на Тръмп настоял за колкото може по-малко участници, с цел да се избегне приключване на информация и разпространение на спорни данни за това кой какво е споделил.

" Имали сме някои доста, доста положителни диалози. Ще приказваме и в този момент и явно това ще продължи. Очакваме доста позитивни неща да се случат за Русия и Съединените щати и за всички наранени страни ", сподели първоначално Тръмп в наличието на журналналисти. " (Досега) говорихме по телефона... Но телефонни диалози в никакъв случай не са задоволителни, " отвърна Владимир Путин.

Тръмп не разяснява пред репортерите неколкократно повторени въпроси за това дали ще повдигне тематиката за хипотетичната съветска интервенция в американските избори, предадоха Би Би Си и " Ройтерс ".


© Sputnik, Reuters

Всичко, което би трябвало да знаете за:Президентът Тръмп (463)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР