За мен е чест да приветствам един истински приятел на

...
За мен е чест да приветствам един истински приятел на
Коментари Харесай

Президентът отличи с Орден Стара планина гръцкия посланик у нас

" За мен е чест да поздравявам един същински другар на България и да го поздравя за неговите огромни заслуги за развиването на българо-гръцките дипломатически връзки. Днес връзките сред България и Гърция са доказателство, че на Балканите може да се здания стратегическо партньорство в дух на взаимно доверие " .

С тези думи президентът Румен Радев връчи най-високото отличие Орден " Стара планина " първа степен на Н. Пр. посланика на Гърция у нас Григориос Василоконстандакис. По време на мандата си той поставя старания за възходящото развиване сред двете страни. Резултатите от напъните са измерими през днешния ден освен в комерсиалния стокообмен и енергетиката, само че и с духовния и културен продан съгласно президента.

" Вярвам, че връзките могат да подействат като увеличаващ фактор за развиването на връзките в района на Черно море и Средиземно море ", сподели от своя страна гръцкият дипломат. Заедно страните си сътрудничат в редица районни организации и начинания. Констандакис означи и основаните другарства в годините по време на неговата дипломатическа задача.
 Снимка 441152
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР