За мен думата на годината е “София и заради града

...
За мен думата на годината е “София и заради града
Коментари Харесай

Васил Терзиев по Дарик: Управляващата сглобка е пример за демокрация

" За мен думата на годината е “София ” и поради града ни и поради мъдростта. "

Това съобщи кметът на София Васил Терзиев в предаването " Дума на годината " по Дарик радио.

- Не желая да се върша на историк, само че надеждатами е да се появи нещо, към което всички сме обединени, нещо което е обвързвано с идеалите ни като нация и не е непрекъснат мотив за дискусия. Имаме потребност от неща, които ни сплотяват. Не бих се заел с нещо, което е моя персонална концепция, без да се допитам до експерти, тъй като в никакъв случай не съм подхождал към ръководството по този метод. Моето схващане, е че ролята на лидерае да води, да се допитва, да събира разнообразни гледни точки и да се даде път на най-хубавите хрумвания, а не да налагаш еднолично твоята воля. Този вид на държание не води до положителни резултати. Да изградиш съидейници е е едно, да налажиш своята воля е друго.

- Не би трябвало да бъде. За страдание доста от модерната политика се въздейства извънредно доста от това, което се случва в обществените мрежи, където не сатолкова доста хората, само че са извънредно гласни. Когато няма доверие в институциите, когато те не работят, ние не може да построим крепко общество. Лепенето на прилагателни, слагането на хората в доста ясно дефинирани кутийки е нещо, което би трябвало да избегнем. Трабва да се научим по какъв начин да споделяме градивно, без обиди и без да караме другата страна да се усеща зле. Не ни учат на това нещо в учебно заведение и по тази причина доста пъти даваме превес на нашите страсти.

- Дадох си сметка, че би трябвало да съм кмет на всички софиянци - и на тези, които ме харесват и на тези, които не ме харесват, както и на тези, които не са упражнили демократичното си право на глас.Съвсем друго е чувството, когато към този момент започнеш да се бориш с проблемите и усетиш отговорността. Усещаш по какъв начин едно решение не е единствено на хартия, то има тежест върху живота на хоратаи там е разликата сред теориятаи практиката. Липсата на общински съвет прави разрешаването на проблемите по-трудно, защото проблемите, които касаят администрацията и са свързани с финансиране, минават през общинския съвет, по тази причина доста се надявам да успеем в този много компресиран времеви интервал да се образува работещ общински съвет.

- Говорихме за това и аз споделих доста ясно на госпожа Фандъкова, че ние не идваме с упоритост за реваншизъм. Моето поверие е, че 80, 90 % в една администрация са хора, които имат качества. Не би трябвало да вършим доста внезапни придвижвания. Има неща, които би трябвало да се промянат бързо, само че за другите би трябвало да си толерантен, да опознаеш хората, да схванеш по какъв начин работи една система.

- Процесът на коалиране в никакъв случай не е лек, само че и ние не мислим, че имаме задоволително добра просвета на същинска работеща народна власт. Ироничното е, че ръководещата сглобкавсъщност е може би един от най-работещите образци за народна власт за последните 30 години. Не се харесват, извънредно разнообразни са отправните им точки, само че им се постанова да работят дружно, за взимат решения, ив последна сметка се вижда, че има резултати. Вижда се пътят към Шенген, към Еврозоната. Вижда се една непоклатимост, има някакво равнище на надзор и баланс. Моята цел е това нещо да го реализираме и в СОС и макар, че имаме идеологически разлики с някои от сътрудниците, това да не промени главното, за което приказваме, а точно, че ние служим на софиянци. Най-важно ми е да обещая, че ще има смяна в системата. Много от нещата, които ние виждаме катокраен резултат, качеството с което се вършат,е функционалност на това по какъв начин работи системата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР