За мен днес започва открито и честно състезание на идеи,

...
За мен днес започва открито и честно състезание на идеи,
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова откри официално кампанията си нов мандат


За мен през днешния ден стартира намерено и почтено съревнование на хрумвания, решения и планове за София. Това сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на формалното разкриване на акцията си нов мандат.

Според нея на тези избори ще се реши по какъв начин София ще продължи да се трансформира и с каква цел ще се развива.

"Всички споделят, че тези избори за кмет на София са разнообразни, тъй като са огромна борба за власт. Това не е залогът, зная, че доста политически инженери се пробват да подменят играта, само че аз не съм била и в никакъв случай няма да бъда част от това ", означи Йорданка Фандъкова.

„ Преди няколко месеца „ Файненшъл таймс “ и Световната банка отвориха свои центрове в София. Струва ни се естествено. А дали биха го създали преди 10 години? Каква беше София преди 10 години? Започнахме работа в един спрял град, който преминаваше от рецесия в рецесия. София беше обградена от хиляди бали отпадък, чийто аромат задушаваше половината град. 40-годишните червени Икаруси бяха столичният градски превоз, а метрото беше 9 км от центъра до „ Обеля “. Детските градини и елементи от Борисовата градина се заменяха против панелни жилища, а парковете даже не се косяха. Радвам се, че през днешния ден никой не помни София такава. Защото през днешния ден София е различна”, означи още в словото си Йорданка Фандъкова.

По думите й първата огромна цел е по-високо качество на живот с по-удобна и сигурна градска среда. „ Извеждам като приоритет работата в кварталите. Това значи квартални улици, тротоари и осветление”, означи Фандъкова.

А идната задача е системата на довеждащ превоз – напълно електрически рейсове от квартала до спирки на метрото.

„ Трябва да понижим директния трафик през града – а това значи да приключим вътрешните кръгове и Околовръстния път – подготвени сме с проектите. Метрото – доста се гордея с този план, макар всички, които се пробват да го омаловажат или желаят неговото прекъсване. Не единствено, че не го стопираме, а сме подготвени с разширенията към „ Слатина “, „ Левски “, „ Люлин “ и Южната дъга. Трябва да проектираме и разширенията към „ Илиянци “ и Студентски град”, сподели още Йорданка Фандъкова.

Тя уточни още няколко свои цели, свързани с развиването на града. Това са по-здравословна среда, което значи чист въздух и повече зеленина, по-големи благоприятни условия за професионално развиване в София, повече ред, надзор и ясни правила.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР