За мен беше огромно удоволствие за 9-та поредна година, заедно

...
За мен беше огромно удоволствие за 9-та поредна година, заедно
Коментари Харесай

Цветанов откри Международния фестивал на фолклорната носия в Жеравна

За мен беше голямо наслаждение за 9-та поредна година, дружно с още близо 20 000 души, да участвам на откриването на Международния фестивал на фолклорната носия в местността „ Добромерица “ край Жеравна. Тази вечер на събитието ме придружиха брачната половинка ми Деси, националният представител и регионален координатор на ГЕРБ – Сливен Десислава Танева, регионалният шеф Чавдар Божурски, кметът на община Котел Коста Каранашев, кметове на общини и кметства от страната. Това написа ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в обществената мрежа Facebook.

"По време на събитието споделих, че атмосферата е неповторима и зареждаща, а с всяка последваща година младежите с национални носии се усилват. Хората, които са част от този фестивал, се връщат 150 години обратно и основават необикновено чувство.

Благодарих на кмета на община Котел Коста Каранашев, който откакто стана кмет през 2015 година продължи тази традиция, и дружно с уредниците от Ансамбъл „ Българе “ се старае да направи празника все по- прекрасен. Тук би трябвало да отчетем и главната роля на Христо Димитров, началник на отбор „ Българе “, който е един същински патриот и родолюбец. Подчертах, че с такива хора ще се запазят духовността и традициите на нашите предци.

"Днес всички ние, посредством българската фолклорна носия, съпреживяваме цялата традиция на нашата българщина. Радваме се, че сме сполучливо домакини на проявата за десета поредна година “, съобщи на собствен ред кметът на община Котел Коста Каранашев ", написа още Цветанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР