За мен беше много трудно и решението го взех след

...
За мен беше много трудно и решението го взех след
Коментари Харесай

Йозил напуска Бундестима заради расизъм и неуважение

" За мен беше доста мъчно и решението го взех след доста премисляния на обстановката след последните събития. Прецених, че няма да играя за националния тим, до момента в който чувствам това възприятие на расизъм и неналичието на почитание. До момента съм носел екипа на Германия с горделивост и неспокойствие, само че в този момент не е по този начин ", написа Йозил.

29-годишният полузащитник има 92 мача за Бундестима от дебюта си през 2009 година и бе част от тима, който завоюва единствената купа за последните 18 години - международното състезание през 2014-а в Бразилия.

Но откакто Германия безусловно катастрофила в групата на Мондиал 2018, на Йозил му беше потърсена отговорност за фотосите с Ердоган и турския му генезис.

Самият той отбрани решението да се снима с Ердоган и упрекна немските медии в двоен стандарт по отношение на хората от турски генезис. На самата фотография той е придружаван от различен немски национал - Илкай Гюндоган.

Президентът на Германския футболен съюз Райнхард Гриндел упрекна футболистите, че са разрешили да бъдат експлоатирани от Ердоган за своите си политически цели, тъкмо преди изборите през юни.

Но пък по-крайни немски политици сложиха под въпрос лоялността и на двамата към Германия, като даже желаеха да бъдат извадени от отбора за международното състезание. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР