За мен беше голяма изненада. Тези мотиви, които бяха представени

...
За мен беше голяма изненада. Тези мотиви, които бяха представени
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Дано за пръв път в новата ни история не стигаме до непризнаване на изборните резултати

" За мен беше огромна изненада. Тези претекстове, които бяха показани за един министър, който е на работа от ден и половина, не ми звучат съществено ", съобщи пред публицисти  вицепрезидентът, която участва на формалното разкриване на обновеното " Яйце " в Софийския университет. Тя прикани служебният министър-председател да даде подробна и задълбочена конференция по тематиката. 

По думите на Йотова обстановката е доста комплицирана за цялата страна. " Тук не става въпрос за отговорността на една или друга институция, а отговорността пред всички българи. За страдание, този длъжностен кабинет не устоя изпита. Този кабинет има голям минус - не се знае кой носи отговорността за него ", разяснява още вицепрезидентът.

Йотова очаквала доста рецесии в този длъжностен кабинет, само че не и толкоз бързо. " Това е един натурален резултат от новите текстове в Конституцията, които ще възпроизвеждат нови и нови рецесии. Служебните кабинети на Румен Радев връщаха стабилността в страната. През тези месеци бяха взети доста сложни решения ", уточни Йотова.

Тя загатна, че вървим към заплаха от " непризнаване на изборните резултати ".

" Не зная какво тъкмо се е пречупило във визията на господин Главчев по този въпрос и за какво се е трансформирал за ден и половина. Оттук нататък господин Главчев е изправен пред една доста огромна отговорност, тъй като подозренията стартират. Ако се окаже, че това е кабинет не самостоятелен, а партиен, съмненията ще стават все по-големи. Дано да не стигаме до обстановка, в която за пръв път в най-новата ни история след 1989 година да има непризнаване на изборни резултати ", каза Илияна Йотова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР