За Медицинския университет /МУ/ трябва да оставим институциите и органите,

...
За Медицинския университет /МУ/ трябва да оставим институциите и органите,
Коментари Харесай

Вълчев: Трябва да оставим институциите да си довършат работата за Медицинския университет

За Медицинския университет /МУ/ би трябвало да оставим институциите и органите, които работят, да си довършат работата, и те ще кажат най-добре по случая. Това сподели в отговор на въпрос на брифинг по настоящи тематики министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, представен от Българска телеграфна агенция.

Попитан за какво с МУ-София се повтаря същото, както преди две години, министър Вълчев отговори, че от 2016 година няма одит и означи, че одитът е бил задоволително изчерпателен и са били предоставени всички материали от одита на съответните институции. " Тук, евентуално става въпрос за нови случаи ", разяснява просветителният министър. Той сподели, че звеното за вътрешен одит на МОН управлява спазването на осъществяването на рекомендациите по одитния отчет. " Междувременно, не сме получавали сигнали ", съобщи министър Вълчев за новата обстановка в Медицинския университет в София.

" Не мисля, че има съображение за прекъсване на акредитацията, висшето учебно заведение е прекратило изнесените образования, които бяха установени като незаконосъобразни и нямаме учредения да предлагаме лишаване на акредитацията ", съобщи министър Вълчев в отговор на въпрос. Той посочи, че откакто се запознае с съответните обстоятелства от следствието за Медицинския университет, тогава ще ги разяснява. Рискувам в този момент да не бъде прецизен, уточни министър Вълчев. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР