За масови оставки в сферата на туризма, заради натиск да

...
За масови оставки в сферата на туризма, заради натиск да
Коментари Харесай

ИТН призова: Спрете да делите ваксинирани и неваксинирани, губим работна ръка

За всеобщи оставки в областта на туризма, поради напън да бъде имунизиран личният състав сигнализира Андрей Чорбанов от " ИТН ".

" Обезпокоени сме, че към този момент година и 8 месеца няма трайно решение на рецесията с ковид, само че наред със здравния проблем не бива да забравяме и отрицателните последствия за някои от главните браншове като туризма и превоза ", уточни той в декларацията от името на политическата група.

Според него напътствията, които се дават във връзка с преболедували и имунизирани за работа в такива обекти, както и за достъпа до гости, опонира на основи права на жителите - правото и на труд и правото на свободен достъп до публични обекти. Под натиска на работодателите да се имунизират към този момент имало доста случаи на напуснали чиновници, пише 

" Масовото овакантяване вследствие на това ще донесе до големи бъдещи проблеми, което ще сътвори компликации с работната ръка. Ще загубим огромна част от хората, които изобщо работят в тези браншове ", предизвести Чорбанов.

 

 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР