За малко повече от десетилетие роботизираните съветници разтърсиха финансовите услуги,

...
За малко повече от десетилетие роботизираните съветници разтърсиха финансовите услуги,
Коментари Харесай

Управляваните от роботи активи ще достигнат над 1 трилион долара

За малко повече от десетилетие роботизираните съветници раздрусаха финансовите услуги, а даже и известните компании от Уолстрийт като J.P. Morgan и Merrill Lynch към този момент оферират цифрови артикули за ръководство на вложенията.

Този пазар ще продължи да пораства и съгласно отчет на Aite Group, след няколко години роботи ще ръководят пет пъти повече активи, в сравнение с през днешния ден - 1.26 трилиона $.

Прогнозата на Aite Group е за общ петгодишен растеж от 37%. Фирмата основава тази прогноза значително на упованията, че основаните компании за ръководство на благосъстояние ще усилят доста активите си на своите цифрови платформи.

„ Докато започващите компании са в центъра на вниманието, огромна част от капацитета за напредък на тази промишленост зависи от способността и желанието на актуалните компании за ръководство на благосъстоянието да продават цифрови препоръки на към този момент построена потребителска база и да употребяват своите марки и дистрибуторски канали, с цел да получат нова цифрова информация”, сподели Алоис Пиркър, шеф на изследователската група в Aite Group.

По-консервативната прогноза на Aite Group, основана на 15% растеж на активите, следена през 2018 година, слага ръководените активи в размер на 524 милиарда $ през 2023 година.

Производителите на артикули като Vanguard са имали най-големия пазарен дял в края на предходната година, следвани от онлайн брокерски компании като Fidelity Investments и Charles Schwab, започващите компании Betterment и Wealthfront и компании за цялостно обслужване като Morgan Stanley.

Очаквайте това да се промени до 2023 година, твърди Aite Group. Въпреки че финaнcoвитe гигaнти Vаnguаrd и Fіdеlіtу са на чeлoто нa ĸлacaциятa в мoмeнтa, cпopeд eĸcпepтитe нa Аіtе, тe cĸopo щe бъдaт измecтeни oт oнлaйн-бpoĸepитe, блaгoдapeниe нa "вeчe дoбpe изгpaдeнaтa им ĸлиeнтcĸa бaзa ".

Фирмите с цялостно обслужване ще имат най-бърз напредък - 64% през идващите няколко години, съгласно специалистите. Това ще пристигна от прекосяването от по-малки обичайни сметки към цифрови платформи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР