За малките кучета до пет килограма каишките няма да са

...
За малките кучета до пет килограма каишките няма да са
Коментари Харесай

След недоволство в интернет, ГЕРБ се поправя: Намордник – само за агресивни кучета

За дребните кучета до пет кг каишките няма да са наложителни, а намордниците ще са единствено за нападателните. Това обясни пред публицисти на брифинг в Народното събрание ръководителят на земеделската комисия Мария Белова. Поясненията се постановат поради недоразумения в обществото, свързани с гласувани тази седмица на първо четене промени в закона за ветеринарномедицинската активност, съобщи Българска телеграфна агенция.

Белова акцентира, че и до момента намордниците са наложителни за нападателните кучета, а самото разбиране " нападателни " е дефинирано в закона за ветеринарномедицинската активност в преходните разпореждания. В същото време и сега има текстове, които не разрешават домашните любимци да бъдат пускани без мотив, а нападателните - и без намордник.

С гласуваните тази седмица текстове, препоръчани от ГЕРБ, се облекчава режимът като единствено кучетата над пет кг ще би трябвало да са с каишка. Т.е. да се освободят дребните кучета, жаргонно наричани " кучета-играчки ", да няма законово условие да бъдат разхождани без мотив, акцентира Белова.

За нападателните кучета остават и мотивът, и намордникът.

Завишават се и глобите за притежателите, в случай че не извършват разпорежданията.

Намордник и килограми, нямат нищо общо, намордникът е обвързван само с експанзията на кучето. Преценката дали кучето е нападателно е на притежателя и наказването, което той ще понесе, в случай че не е решил вярно, отново е за негова сметка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР