За максимално удобство на всички пътуващи, разписанието на БДЖ вече

...
За максимално удобство на всички пътуващи, разписанието на БДЖ вече
Коментари Харесай

Разписанието на БДЖ вече и в Google maps

За оптимално улеснение на всички пътуващи, разписанието на БДЖ към този момент е очевидно и в Гугъл maps, оповестяват от жп компанията.

При задаването на съответен маршрут на територията на България в интернет платформата упътвания за напредване се получават и за пътешестване с трен, което уголемява опциите при избора на уместно транспортно средство.

Навигацията в Гугъл Maps с железопътен превоз е осъществима паралелно с останалите типове - с автомобил, публичен превоз, велосипед или пеш. Информация за потребителя по отношение на пътешестване с трен в картовата услуга е налична, откакто в главното меню е посочен съответен маршрут с железопътен превоз.

Още през февруари екипът на БДЖ започва преписка за включването на националния железопътен транспортьор като опция за транспорт, а през март се подписа лицензирано съглашение с Гугъл maps за даване на данни за разписанието на влаковете. Поради мащабите на данните за разписанието се изискваше време за тестване от тяхна страна.

Предлаганите разновидности за пътешестване в навигацията на Гугъл maps се дефинират на база наличните въведени данни от участващите в програмата превозвачи, като не отразяват всички вероятни действителни `офлайн` направления и зависят от заложената начална и последна точка, обект или гара.

Възможността за избор за пътешестване с трен в една от най-големите онлайн навигационни системи към този момент и на територията на България дава своя принос към опазването на природата, защото транспорта с железопътен превоз в качеството си на най-екологично чист превоз, отделя минимум нездравословни излъчвания в атмосферата, изясняват от жп компанията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР