За любителите на страстната музика на Латинска Америка и Испания,

...
За любителите на страстната музика на Латинска Америка и Испания,
Коментари Харесай

Южноамериканска звезда изнася концерт в Козлодуй

За феновете на буйната музика на Латинска Америка и Испания, с детайли на танго, фламенко и милонга, харизматичния аржентинец Лукас Маскиано ще изнесе акустичен концерт за публиката на град Козлодуй. Събитието ще се организира на 29 ноември от 18.30 часа в НЧХП „ Христо Ботев “. Концертът ще е част от неговото следващо турне в България, което ще продължи две седмици и ще даде опция на стотици негови фенове още веднъж да съпреживеят магията на неговото изкуство. Певец, музикант, композитор, странник, публицист и безвъзвратен авантюрист. Каквото и да кажем за Лукас Маскиано все ще е незадоволително.
Певецът е емблематичен с танго и фламенко тълкования, и несравним в осъществяванията си на авторска музика. Концертите му по света, са паметни и разтърсващи. Той е въздействащ освен с гласа си, само че и с визията си. Лукас Маскиано е родом от Аржентина, провинция Буенос Айрес. Китарата, подарена му от татко му, когато навършва 8 години, се трансформира в негова спътница за цялостен живот. На 18 години, артистът емигрира в Испания. Започва да свири на улицата, само че не след дълго ориста го среща със притежател на огромна продуцентска компания и по този начин, както става в приказките от „ махленски музикант “, Лукас Маскиано се трансформира в един от най-известните реализатори на испанската сцена. Наричат го любимецът на испанската интелигенция, тъй като текстовете които написа към песните си, са в действителност трогателни и дълбоки. Към момента има издадени 9 албума.
Песните, заложени в репертоарът на концертите му, ще ни заведат до родния му дом в Аржентина, ще разкрият обратите, болката и носталгията, която създателят съпреживява в емигрантските си години, насладата от пътешествията до чудни и забавни страни, измежду които е и България. И несъмнено, като един характерен аржентинец, той ще пее за любовта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР